Finland

Tartuntatilanne lauantaina | Suomessa todettu 645 uutta koronavirustartuntaa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot epidemiasta ja rokotusten etenemisestä

HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

Uusimmat tiedot lyhyesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Suomessa raportoitiin lauantaina 645 uutta koronavirustartuntaa.

Suomessa on raportoitu nyt yhteensä 57 052 koronavirustartuntaa.

Yhteensä ainakin 84 kunnassa raportoitiin uusia tartuntoja. Eniten tartuntoja tuli ilmi Helsingissä (195 uutta tartuntaa), Vantaalla (87), Espoossa (53) ja Turussa (40).

TARKEMPIA TIETOJA Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja rokotuksia, sairaalahoitoa ja kuolemia koskevat tiedot yleensä arkisin iltapäivällä.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Rokotustilanne Suomessa

HS:n uusi, päivittäin päivittyvä grafiikka seuraa rokotusten etenemistä eri puolilla Suomea. Tiedot perustuvat THL:n rokotusrekisteriin.

THL:n mukaan rekisterin tiedot päivittyvät muutaman päivän viiveellä.

Sairaanhoitopiirikohtainen rokotustilanne selviää seuraavasta taulukosta. Tiedot päivittyvät päivittäin.

Tartuntatilanne Suomessa

Alla oleva kartta näyttää epidemian vaiheen sairaanhoitopiireittäin. Tilanne voi vaihdella sairaanhoitopiirien sisällä ja yksittäisten kuntien luokitus voi erota koko alueen luokituksesta.

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Tällä hetkellä tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset.

Alla olevasta grafiikasta voit tarkastella, miten tartuntatilanne on muuttunut kunnittain tai sairaanhoitopiireittäin. Voit valita valikosta, minkä kunnan tai sairaanhoitopiirin tiedoista olet kiinnostunut.

Grafiikka näyttää ilmaantuvuuden eli tartuntojen määrän asukaslukuun suhteutettuna. Jos haluat tarkastella tartuntojen määriä ilman suhteuttamista, paina grafiikan alta Absoluuttiset luvut -painiketta.

Sairaanhoitopiirikohtainen grafiikka näyttää ilmaantuvuuden eli koronavirustartunnat asukaslukuun suhteutettuna. Tapaukset-nappia painamalla saat esille myös tarkat tapausmäärät.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on koko epidemian aikana ollut vähemmän kuin viisi.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet alla olevasta grafiikasta.

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

ALLA olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa.

Kuolleet Suomessa

TUOREIMPIEN tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä:

Rokotukset maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, kuinka paljon eri maissa on tähän mennessä rokotettu.

Ulkomaiden rokotusdatan lähteenä on Our World in Data -sivusto. Se on Britanniassa Oxfordin yliopistossa toimiva tilastopalvelu, joka kerää rokotustietoja muun muassa eri maiden viranomaisilta.

Kaikkien maiden tiedot eivät päivity päivittäin. Kartan alla oleva taulukko kertoo, milloin kunkin maan data on päivittynyt.

Tartunnat ja kuolemat maailmalla

Alla oleva graafi näyttää, miten tartuntojen ja kuolemien päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa maaliskuun alusta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Grafiikan alla olevasta valikosta voit myös valita, haluatko tarkastella tartuntoja vai kuolemia asukaslukuun suhteutettuna vai absoluuttisina lukuina.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot yleensä arkisin.

Oikaisu 10.2. klo 15.53. Sairaalahoidossa oli 10.2. Suomessa yhteensä 118 ihmistä, ei 116, kuten sairaalahoitografiikassa aiemmin väitettiin.

Football news:

Gaisca Mendieta: I hope Messi will spend his entire career at Barca. I'm sure the others would like him to test himself at another club
Messi fights with a robot, Real Madrid against 109 children, Medvedeva dances to Sailor Moon - this is the madness of Japanese TV shows
At the World Cup in Qatar in 2022, it is planned to vaccinate all participants of the tournament against coronavirus, said the Minister of Foreign Affairs of Qatar, Mohammed bin Abderrahman al-Thani
Giorgio Chiellini: If Ronaldo is a problem, then I would like to have more of those problems
Kane injured his ankle in the match against Everton
Kane became the record holder for the most goals in the Premier League for players without a title, beating Fowler
Ancelotti's 2-2 win over Tottenham: One of Everton's best home games. The fate of entering the European Cup will be decided in the last game