Finland

Tartuntatilanne maanantaina | Suomessa on todettu 29 uutta korona­virus­tartuntaa – HS kertoo reaali­aikaiset tiedot epidemiasta ja rokotusten etenemisestä

HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

Uusimmat tiedot lyhyesti

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan maanantaina raportoitiin 29 uutta koronavirustartuntaa.

Suomessa on raportoitu nyt yhteensä 93 850 koronavirustartuntaa.

Eniten tartuntoja raportoitiin Helsingissä (10 tartuntaa), Espoossa (8) ja Nurmijärvellä (3).

TARKEMPIA TIETOJA Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen kuolemia koskevat tiedot päivittyvät kerran viikossa, yleensä keskiviikkoisin.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Rokotustilanne Suomessa

HS:n päivittäin päivittyvä grafiikka seuraa rokotusten etenemistä eri puolilla Suomea.

Hae listasta haluamasi kunta, niin näet tarkat ikäryhmäkohtaiset rokotusluvut.

Sairaanhoitopiirikohtainen rokotustilanne selviää seuraavasta taulukosta.

Rokotteiden saapumistahti Suomeen näyttää tällä hetkellä tältä. Grafiikka päivittyy yleensä kerran viikossa keskiviikkoisin.

Tartuntatilanne Suomessa

Alla oleva kartta näyttää epidemian vaiheen sairaanhoitopiireittäin. Tilanne voi vaihdella sairaanhoitopiirien sisällä ja yksittäisten kuntien luokitus voi erota koko alueen luokituksesta.

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Tällä hetkellä tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset.

Alla olevasta grafiikasta voit tarkastella, miten tartuntatilanne on muuttunut kunnittain tai sairaanhoitopiireittäin. Voit valita valikosta, minkä kunnan tai sairaanhoitopiirin tiedoista olet kiinnostunut.

Grafiikka näyttää ilmaantuvuuden eli tartuntojen määrän asukaslukuun suhteutettuna. Jos haluat tarkastella tartuntojen määriä ilman suhteuttamista, paina grafiikan alta Absoluuttiset luvut -painiketta.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on koko epidemian aikana ollut vähemmän kuin viisi.

Joskus tartuntatautirekisterin lukuja myös korjataan jälkikäteen.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet alla olevasta grafiikasta.

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

ALLA olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa.

Kuolleet Suomessa

TUOREIMPIEN tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä. Luvut päivittyvät kerran viikossa, keskiviikkoisin:

Rokotukset maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, kuinka paljon eri maissa on tähän mennessä rokotettu.

Kaikkien maiden tiedot eivät päivity päivittäin. Kartan alla oleva taulukko kertoo, milloin kunkin maan data on päivittynyt.

Tartunnat ja kuolemat maailmalla

Alla oleva graafi näyttää, miten tartuntojen ja kuolemien päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa maaliskuun alusta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Grafiikan alla olevasta valikosta voit myös valita, haluatko tarkastella tartuntoja vai kuolemia asukaslukuun suhteutettuna vai absoluuttisina lukuina.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot kerran viikossa keskiviikkoisin.

Oikaisu 7.6. klo 11.40: Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, Suomen kuolemia koskevat luvut eivät päivity joka arkipäivä vaan kesäkuun alusta alkaen kerran viikossa keskiviikkoisin.

Oikaisu 11.6. klo 13.18: Kuolleet erityisvastuualueittain -taulukossa oli virheitä. Taulukko on poistettu korjauksen ajaksi.

Football news:

Van Dijk on the 1st match after injury: 285 days ago, my return began. The work continues
Director of Sassuolo: Locatelli wants to go to Juventus, but Torino need to negotiate with us
Pochettino did not think about leaving for Real Madrid or Tottenham: There was always clarity in relations with PSG
Diving into the Russian Cup: the Orthodox club from Domodedovo, Krasava and Kairat is one step away from the match with the RPL team
Man City will sell midfielder Ilic to Verona for 7.5 million euros. He spent a year on loan there
Roma and Genoa agreed on the lease of Shomurodov with a mandatory purchase for 17.5+2.5 million euros. The contract will be signed on Monday
Van Dijk played for Liverpool for the first time in 9 months