logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Telakan uppoaminen aiheutti kiperän ongelman: Venäjän ainoa lento­tuki­alus saattaa olla poissa käytöstä jopa vuosia

Yksi maailman suurimmista uivista telakoista upposi lokakuun lopulla Venäjän Murmanskissa. Uppoamisen aiheutti tiettävästi telakan vesisäiliöiden täyttyminen, joka johtui sähkökatkoksesta.

Tilanteessa vaurioitui telakalla korjattavana ollut Venäjän ainoa lentotukialus Admiral Kuznetsov. Alus oli kiinnitettynä telakkaan kun se alkoi vajota, mutta se saatiin kuitenkin irti ennen kuin telakka upposi kokonaan.

Yksi PD-50-nimisen telakan nostureista kaatui Admiral Kuznetsovin kannelle ja aiheutti vaurioita muun muassa sen kansi- ja hyttirakenteisiin.


Pian turman jälkeen uutistoimisto Tass kertoi nimettömiin lähteisiinsä nojaten, että telakan nostaminen merestä on mutkikas prosessi, joka veisi vähintään puoli vuotta. Radio Free Europe/Radio Liberty kertoi kuitenkin muutama päivä sitten, etteivät huonot uutiset rajoitu pelkästään telakan uppoamiseen.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Tämä on hyvin vakava ongelma Venäjän laivastolle, sillä heillä ei ole mitään muuta vastaavaa.

Vaikka telakka saataisiin nostettua meren pohjasta, sitä ei kuitenkaan välttämättä pystytä korjaamaan. RFE/RL:n mukaan tämä tarkoittaa sitä, että Admiral Kuznetsov sekä useat Venäjän suurimmista laivaston aluksista pysyvät poissa käytöstä vähintään kuukausia, ellei jopa vuosia.

Vuosikymmenien ajan käytössä ollut telakka oli nimittäin ainoa, joka oli tarpeeksi suuri Admiral Kuznetsovin kokoluokan alusten korjaamiseen.

– Tämä on hyvin vakava ongelma Venäjän laivastolle, sillä heillä ei ole mitään muuta vastaavaa, kertoi Venäjän asevoimiin perehtynyt analyytikko Pavel Felgenhauer RFE/RL:lle.


Venäjällä on myös muita uivia telakoita, mutta ne soveltuvat vain pienempien alusten korjaamiseen. Lähimmäksi PD-50:tä kokonsa puolesta pääsee Vladivostokin lähellä Bolshoi Kamenissa sijaitseva telakka.

Admiral Kuznetsov ei kuitenkaan ole siinä kunnossa, että kykenisi taittamaan pitkän merimatkan linnuntietä 10 000 kilometrin päässä sijaitsevalle telakalle. Neuvostoliiton aikoina raskaita sota-aluksia korjattiin Mustallamerellä sijaitsevalla Mykolaivin telakalla, mutta se on nyt ukrainalaisten hallussa, eikä yhteistyö ole mahdollista Krimin ja Itä-Ukrainan tilanteen vuoksi.


Venäjän olisi siis rakennettava uusi PD-50:n kokoinen telakka, jotta se pystyisi korjaamaan ainoan lentotukialuksensa. Ongelmaksi muodostuu se, että sillä ei ole tarvittavaa infrastruktuuria telakan rakentamiseen. Apua voisi löytyä ulkomailta, mutta moni maa rajautuu pois Venäjään kohdistuvien talouspakotteiden johdosta.

Kokonaan toinen asia on se, tarvitseeko Venäjä enää Admiral Kuznetsovia, joka on palvellut viime aikoina muun muassa Syyrian alueella sotivia joukkoja. RFE/RL:n mukaan Venäjän laivastosta perillä olevat asiantuntijat ovat pitäneet aluksen panosta operaatioissa viime vuosina lähinnä näytösluonteisena.

Valtion aseohjelman mukaan Venäjä olisi muutenkin siirtymässä isojen alusten käytöstä pienempiin aluksiin.


Themes
ICO