Finland

Timo, 61, yllättyi, kun meni laittamaan purje­venettään reissu­kuntoon – joku oli syönyt ruuat ja juonut rommit, mutta kuvottavin näky löytyi nurkista

Timo, 61, yllättyi, kun meni laittamaan purje­venettään reissu­kuntoon – joku oli syönyt ruuat ja juonut rommit, mutta kuvottavin näky löytyi nurkista

Timo Lehtosen vene oli aivan hirvittävässä kunnossa.

Murtautuja teki veneessä ikävää jälkeä.­

Lappeenrantalainen veneen omistaja koki ikävän yllätyksen, kun hän huomasi, että hänen purjeveneeseensä oli murtauduttu Linnoitusniemen venesatamassa.

IS kysyi veneen omistajalta, miten kaikki oikein tapahtui.

– Menin viime perjantaina veneelle ja yllätys oli kova, kun näin missä kunnossa se oli, 61-vuotias, Timo Lehtonen kertoo Ilta-Sanomille.

– Tarkoitus oli valmistella venettä pojan viikonloppureissua varten. Vene oli aivan hirvittävässä kunnossa sisällä oli valtavasti roskia. Ruoat oli syöty ja rommit juotu. Siellä oli selvästi asuttu. Vessaa ei oltu osattu käyttää, vaan tuotokset olivat nurkissa, hän kertoo.

Ruoat oli syöty ja rommit juotu­

Timo Lehtosta odottivat veneessä kauheat sotkut.­

Hän ei pysty sanomaan tarkasti, milloin veneeseen oli murtauduttu ja miten kauan siellä olo asuttu.

– Olin käynyt veneellä sitä ennen noin pari viikkoa aikaisemmin. Sisään oli päästy ruhjomalla veneen etuluukku väkisin auki ja hajottamalla lukko. Asujat eivät varastaneet mitään hirveän arvokasta, mutta Leathermanin veitsi oli viety ja myös pursiseuralta saatu upea puukko oli vohkittu. Tein tapauksesta rikosilmoituksen, hän kertoo.

Veneeseen oli päästy ruhjomalla veneen etuluukku väkisin auki.­

Lehtosen vene on purjevene Botnia 6 on sopiva noin neljälle hengelle.

– Sotkujen siivoamiseen meni monta tuntia, hän sanoo.

Satamajohtaja Hannu Lappalainen: Erikoinen tapaus

– Tapaus oli yksittäinen, mutta varsin erikoinen. Yleensä veneisiin murtautujat yrittävät viedä jotain, esimerkiksi polttoainetta. Nyt veneessä oli asuttu, Lappeenrannan satamajohtaja Hannu Lappalainen kertoo Ilta-Sanomille.

Hän korostaa, että Lappeenrannassa turvajärjestelyt ovat ajan tasalla.

– Meillä Linnoitusniemen sataman alueella on erittäin hyvät turvajärjestelyt. Esimerkiksi porttien lukot on vaihdettu ja kameravalvontaa ja valaistusta on parannettu. Jokaisella pienvenepaikkakunnalla sattuu murtojen yrityksiä varsinkin elokuun lopussa ja syyskuun alussa, kun illat pimenevät, hän korostaa.

Lappalaisen mukaan turvallisuus on sataman yksi päätehtävistä.

Lappeenranta sijaitsee Saimaan etelärannalla Etelä-Karjalan maakunnassa. Lappeenrannan vierassatamat sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa. Linnoitusniemi on Kaupunginlahdella.

Asiasta kertoi aiemmin Yle.

Football news:

Highlight of the month: the Rangers forward scored from 50 meters (the farthest goal in the history of the Europa League). Gerrard says he's never seen anything more beautiful 😍
Mourinho on 3:0 with LASK: Difficult opponent, but Tottenham played so that the victory seemed easy
Stefano Pioli: Milan is not an ordinary team. He plays with less dedication after the Derby
Barca players - report on salary cuts: We are not going to put up with the violation of our rights by the club
Milan are 21 games unbeaten in all competitions. Next game - with Roma
A year ago, a forest was planted at the rival CSKA stadium. The author paid attention to the felling of trees
Conceisau about the refereeing of the game with Manchester City: I Apologize to the Portuguese referees after what I saw here