logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Tosi-tv-ohjelmassa etsitään pelaajaa Kuopion Palloseuralle: Voittajalle on luvassa peräti sadantuhannen euron pelaajasopimus

Kun seuraava Veikkausliiga-kausi alkaa huhtikuussa 2020, astelee mestarijoukkue Kuopion Palloseuran paidassa kentälle tosi-tv-ohjelmassa pelaajasopimuksen voittanut jalkapalloilija. Se pelaaja voi olla joku jo tunnettu pelaaja kotimaasta tai ulkomailta tai miksei jopa joku toistaiseksi suurelta yleisöltä piilossa ollut pelaaja.

PlayOff-nimiseen tosi-tv-ohjelmaan ruvetaan pian etsimään kiinnostuneita pelaajia. Voittajalle luvassa oleva sadantuhannen euron arvoinen pelaajasopimus saanee varmasti liikkeelle koko joukon pelaajia, jotka ovat valmiita taistelemaan julkisuudessa Veikkausliiga-sopimuksesta mestarijoukkueeseen.Tuotantoyhtiö Lability tekee ohjelman, jonka näyttää ensi keväänä televisiokanava Nelonen. Ohjelman juontajana on kuusi Veikkausliigan mestaruutta voittanut Sebastian Sorsa.

Ohjelman ensimmäinen jakso esitetään 17. helmikuuta ja viimeinen jakso esitetään vähän ennen Veikkausliiga-kauden alkua.Idea ei ole ainutlaatuinen, mutta ensimmäinen kerta, kun Suomessa tehdään vastaavanlaista tositelevisio-ohjelmaa.

”Poikkeuksellisen ohjelmasta tekee se, että voittaja kävelee suoraan ammattilaisjoukkueen kokoonpanoon joukkueen parhaiten palkattuna pelaajana”, Sebastian Sorsa sanoo.


Pelaajat kilpailevat kahdessa joukkueessa, keltaisessa ja mustassa, voittopotista. Joukkueille on tiettävästi tulossa kokeneet tähtivalmentajat

Mitä järkeä tällaisessa ohjelmassa on KuPSille? Se on varmaa, että sadantuhannen euron panostuksella KuPS saa valtavasti mainosta kaupallisessa televisiossa. Ohjelma pitää KuPSin puheenaiheena ensi keväänä ennen uutta kautta.

”Idea on tullut alun perin KuPSilta. He sanoivat miettineensä tällaista kilpailua jo jokin vuosi sitten. Tuotantoyhtiömme jalosti sitten KuPSin idean ohjelmaksi. Kuopion Palloseuran näkökulmasta seurabrändi saa kansallisen tason vahvistusta. Kuopion kaupunki on yksi ohjelman pääyhteistyökumppani. Tämä on sekä KuPSille että Kuopiolle mielenkiintoinen markkinointimahdollisuus”, Sorsa sanoo.

Onko realismia, että ohjelmassa löytyisi KuPSille aidosti käyttökelpoinen hyvä pelaaja? Päätöksen voittajasta tekee tietysti lopulta KuPS, ja sen mahdollisista pelaajatarpeista riippuen valikoituu myös voittaja.Sorsa sanoo uskovansa, että myös kansainvälisen tason pelaajien kiinnostus herää.

”Tämä on iso panostus yhden pelaajan sopimukseen. Pelaajaa etsitään ihan tosissaan. Tässä pitää onnistua meidän tuotantoyhtiönä ja myös KuPSin seurajohdon. KuPS kartoittaa tietenkin pelaajia, jotka voisivat tulla ohjelmaan. KuPS etsii tällä haavaa pelaajia vähän joka pelipaikalle. Voi olla, että ohjelman avulla joku muukin pelaaja kuin voittaja saa sopimuksen.”Sorsan mukaan ohjelmaan on todennäköisesti lähdössä mukaan Veikkausliigassa jo tunnettuja pelaajia.

Britanniassa vastaavanlainen sarja toteutettiin vuonna 2010, kun Sky One lähetti Football’s Next Star -nimistä ohjelmaa. Siinä ohjelmassa juontaja, entinen Valioliiga-pelaaja Jamie Redknapp ja tähtivalmentajat etsivät Serie A -seura Internazionalelle lupaavaa nuorta pelaajaa.

Football’s Next Star -ohjelman voitti englantilainen Ben Greenhalgh, joka sai puolen vuoden mittaisen ammattilaissopimuksen Interiin. Sopimukseen päätyttyä Inter teki vielä vuoden mittaisen jatkosopimuksen ja lähetti Greenhalghin lainalle kolmannelle sarjatasolle Comoon.

27-vuotias Greenhalgh pääsi myöhemmin pelaamaan puoli tusinaa ottelua Skotlannin liigassa, mutta pelaa nykyään Englannin kuudennella sarjatasolla Dartfordissa.

Vuosina 2005 ja 2006 Sky One näytti Football Icon -nimistä tosi-tv-ohjelmaa, jossa 16-18-vuotiaat nuoret pelaajat yrittivät voittaa pelaajasopimuksen Valioliigan mestarijoukkue Chelseaan. Toisen kauden voittaja Carl Magnay pelaa nykyään Englannin kuudennella sarjatasolla.

FC Honkaa viime kaudella edustanut Gideon Baah on todennäköisesti yksi menestyneimmistä ellei jopa menestynein tosi-tv-ohjelmasta maailmalle ponnistanut jalkapalloilija.

Baah voitti kotimaassaan Ghanassa MNT Soccer Academy -nimisen ohjelman ja pääsi testileirille Chelseaan. Työlupaongelmien takia Baah joutui palaamaan Ghanaan mutta pääsi pelaamaan maan suurimpaan seuraan Asante Kokotoon.

Baah päätyi myöhemmin FC Honkaan ja HJK:hon, joka myi hänet MLS:n New York Red Bullsille.

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Themes
ICO