Valkoinen talo esitteli maanantaina lehdistölle joulukoristelunsa, joiden takana oli Jill Biden. Teema oli ensimmäisen naisen mukaan ”lahjoja sydämestä”.

Koristeluihin kuuluu muun muassa 41 joulukuusta, yli 10 000 koristetta, yli 300 kynttilää ja vajaat kaksi kilometriä koristenauhaa. Työn teki reilu 100 vapaaehtoista.

Huolimatta Joe Bidenin ja ex-presidentti Donald Trumpin hyytävistä väleistä, myös edellinen Valkoisen talon valtias oli koristeissa läsnä. Donald ja Melania Trumpin kultakehysteinen valokuva koristaa valtiollisen ruokasalin joulukuusta. Kahteen kuuseen oli ripustettu kuvat myös monista muista edellisistä presidenttipareista. Bidenien ja Trumpien lisäksi kuvissa olivat Obamat, molemmat Bushit, Clintonit, Reaganit ja Carterit.

Valtiollisen ruokasalin joulukuusissa oli koristeina kuvia edellisistä presidenttipareista. Takan sukkiin oli kirjailtu Bidenien lastenlasten nimet. EPA / AOP

Perinteinen Valkoisen talon piparkakkuversio oli tällä kertaa piparkakkukylä. Siinä esiintyi muun muassa ruokakauppa, sairaala, poliisi-, palo- ja huoltoasema, postitoimisto ja koulu, millä haluttiin kunnioittaa niitä, jotka olivat töissä koronapandemian etulinjassa.

Toisin kuin Melania Trump neljä vuotta sitten, Jill Biden ei itse ollut lehdistöjulkistuksessa paikalla. Mediatietojen mukaan Bidenit kävivät katsastamassa koristeet sunnuntaina, kun he palasivat kiitospäivän vietosta New Yorkista.

Jill Biden otti viikko sitten vastaan Valkoisen talon Blue Roomiin kuuluvan joulukuusen. ZUMAWIRE / MVPHOTOS

Julkistuksessa paikalla olleen brittilehti Daily Mailin toimittajan mukaan koristeissa oli Melanian tyyliin verrattuna vähemän ”blingiä”. Valoja oli vähemmän kuten kuusiakin, jotka olivat myös pienempiä kuin edellisvuosina.

– Jill Biden piti koristelut yksinkertaisina ja keskittyi rakastamiinsa kirjoihin ja luontoon, lehti kirjoittaa.

Trumpitkin suunnittelevat omaa joulukoristejulkistustaan tänäkin vuonna, Valkoisen talon sijaan Floridan Naplesissa. Valkoisen talon entisen lehdistösihteerin Kayleigh McEnamyn tviitin mukaan koristeiden ”inspiraatio” on ollut Melania Trump. Joulukuun 3. päivänä järjestettävä tapahtuma on käytännössä varainkeruutilaisuus, sillä sisäänpääsy maksaa 10 000 dollaria sisältäen yhden (1) valokuvan ex-presidentin kanssa.

Piparkakkukylä East Roomissa. AP

Blue Roomin kattoon asti ulottuva 5,5-metrinen kuusi. EPA / AOP

Itäinen sisäänkäynti. EPA / AOP