logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland
An article was changed on the original website

Ukrainan presidenttiehdokkaat syyttelivät jättistadionilla toisiaan hämäristä liiketoimista

Ukrainan presidentinvaalien toisen kierroksen ehdokkaat, presidentti Petro Porošenko ja tv-koomikko Volodymyr Zelenskyi kohtasivat perjantai-iltana Kiovan olympiastadionilla ainoassa kahdenkeskisessä vaaliväittelyssä. Paikalle oli saapunut yli 60 000 hengen yleisö.

Molemmat syyttivät toisiaan hämäristä liiketoimista. Zelenskyi, 41, pitää vaaliteemanaan korruption vastustamista, Porošenko, 53, taas ulkopolitiikkaa, ja lupaukset olivat näiden teemojen mukaisia.Aloituspuheiden jälkeen mielipidetiedusteluissa roiman etumatkan saanut Zelenskyi, 41, aloitti hyökkäyksen syyttämällä presidenttiä sekä korruptiosta että Itä-Ukrainan sodan suuremmista tappioista Ilovaiskissa 2014 ja Debaltsevessa 2015.

”Äänestin Porošenkoa 2014 mutta siinä tein virheen”, Zelenskyi kiteytti.

Porošenko puolestaan julisti haastajan kyvyttömäksi vastaamaan Venäjän aggressioon.”En usko, että Zelenskyi haluaa luovuttaa Ukrainan Venäjälle, mutta Putin haluaa ottaa sen”, Porošenko sanoi.

Porošenkon mukaan hän vie Ukrainan EU:hun ja Natoon, kilpailijan valinta johtaa tämän tien katkeamiseen.Venäjänkielisen Zelenskyin kannatus on suurinta itäisessä ja eteläisessä Ukrainassa, ja Porošenkon tukijat ovat vaalikierrosten välillä pyrkineet maalaamaan haastajasta kuvan Kremlin käskyläisenä.

Sisäministeriöön ja turvallisuuspalvelu SBU:hun läheisissä väleissä oleva Myrotvorets-verkkosivusto julkaisi viime viikolla hakkeroituja viestejä, joissa Venäjän tiedustelupalvelun separatistisissa ”kansantasavalloissa” työskentelevät jäsenet keskustelivat ”koomikon” kampanjan rahoittamisesta kryptovaluutalla.

Zelenskyin ja Porošenkon piti tavata stadionilla jo viikko sitten, mutta Zelenskyi ei tullut paikalle. Hänen vaatimuksestaan molemmat ehdokkaat kävivät viime viikolla huumetestissä kameroiden seuratessa toimitusta.

Syynä ovat väitteet Porošenkon alkoholiongelmista. Istuva presidentti taas on vihjannut haastajansa harrastaneen huumeiden käyttöä.Presidentti Porošenkon leiri on syyttänyt Zelenskyitä vapaaehtoisessa maanpaossa Israelissa asuvan oligarkin Ihor Kolomoyskyin sätkynukeksi, koska tämän televisokanava 1+1 lähettää Zelenskyin tv-sarjaa Kansan palvelija. Siinä ehdokas esittää Ukrainan presidentiksi vahingossa päätyvää kansakoulunopettajaa.

Molempien puheet suuntautuivat yleisölle, mutta mikrofoni tahtoi unohtua, kun puhe kääntyi ehdokkaiden omiin liiketoimiin ja niiden rahoitukseen. Porošenko toisti Kolomoyskyi-syytökset Zelenskyille ja vihjaisi oligarkin rahoittavan Zelenskyin Kvartal 95 -tuotantoyhtiötä.

”Ettekös te yksityistänyt Karl Marxin suklaatehtaan, josta tuli Porošen?” Zelenskyi vastasi ja huomautti ”kaikkien Ukrainan kanavien kuuluvan oligarkeille”.

Oudoin episodi stadionin väittelyareenalla liittyi kuitenkin sotaan. Porošenko syytti Zelenskyitä Ukrainan halventamisesta, ja Zelenskyi vastasi sanoneensa aiemmin, että että voisi vaikka polvistua Venäjän presidentin Vladimir Putinin edessä, jos sota sillä loppuisi.

”Olen valmis polvistumaan jokaisen poikansa menettäneen äidin edessä, jokaisen miehensä menettäneen naisen edessä”, Zelenskyi jatkoi. ”Olen valmis ja nyt teenkin niin, ja tehkääpä tekin!”

Tämän jälkeen Zelenskyi polvistui kasvot yleisöä päin. Porošenko seurasi esimerkkiä mutta polvistui selin yleisöön, kasvot kohti Itä-Ukrainassa palvellutta turvamiestään.

Kaiken kaikkiaan Porošenko aloitti stadionesiintymisen vahvemmin puhekokemuksensa turvin, mutta Zelenskyi pääsi nopeasti jyvälle massatilaisuuden vaatimasta retoriikasta ja ilmaisutavasta.

Väittely päättyi tunnin jälkeen kansallislauluun Neuvostoliiton 1980 Moskovan kesäolympialaisten jalkapallo-otteluita varten pystyttämällä stadionilla.


Themes
ICO