logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

USA:n supertähti jatkoi hiljaista protestiaan MM-kisoissa – kohteena Donald Trump: ”Hyvä tapa sanoa haista vee”

Hetki oli vain hieman silmänräpäystä pidempi, mutta se ei jäänyt huomaamatta Megan Rapinoen faneilta eikä hänen vihollisiltaan.

Kun USA:n kansallislaulu soi ennen MM-kisojen sunnuntaista Chile-ottelua, tv-kamerat Pariisin Parc de Princesin stadionilla kuvasivat lyhyen aikaa amerikkalaisten vaihtopenkkiä.

Vaihtopelaajien rivissä seisoi kapteeni Rapinoe, joka oli maalitykki Alex Morganin kanssa lepovuorossa avausottelussa Thaimaata vastaan tulleen 13–0-murskavoiton jälkeen.

Monet amerikkalaispelaajat lauloivat Tähtilippua täysin rinnoin, mutta hiuksensa vaaleanpunaiseksi värjännyt Rapinoe seisoi paikallaan suu tiukkana viivana.


Heti kuvavälähdyksen jälkeen sosiaalinen media täyttyi kommenteista. Osa haukkui Rapinoeta rumin sanakääntein, joista ”kiittämätön ämmä” oli miedoimmasta päästä. Osa puolusti häntä.

Syy kuumiin tunteisiin on siinä, mitä Rapinoe, 33, haluaa vaikenemisellaan viestiä.

– Tunnen olevani kävelevä protesti, Rapinoe sanoi ennen kisoja Yahoo Sportsin haastattelussa.


Aikaisemmin urallaan Rapinoe lauloi kansallislaulua kovaan ääneen ja piti samalla kättä sydämellään.

Donald Trumpin valtaantulo muutti kaiken. Kun NFL-tähti Colin Kaepernick polvistui kansallislaulun aikana protestoidakseen rasismia vastaan, moni muu amerikkalaisurheilija seurasi esimerkkiä. Niin teki myös Rapinoe.

Hän ei enää polvistu kansallislaulun soidessa, mutta jatkaa vaikenemista.

– Todennäköisesti en enää ikinä pane kättäni sydämelleni. Todennäköisesti en enää ikinä laula kansallislaulua, Rapinoe sanoi.

Rapinoen mielestä presidentti Trump edustaa kaikkea sitä, mikä Yhdysvalloissa on pielessä: epäreilua tulonjakoa, syrjintää, poliisiväkivaltaa ja niin edelleen. Siksi Rapinoe jatkaa protestiaan.

– Mielestäni se on hyvä tapa sanoa haista vee Trumpin hallinnolle.


Rapinoe on ottanut Trumpin lisäksi tähtäimeensä USA:n jalkapalloliiton. Hän on haastanut joukkuetovereidensa kanssa liiton oikeuteen, koska se ei maksa naispelaajille yhtä suuria palkkioita kuin miehille.

Hän on myös ajanut aktiivisesti sukupuolivähemmistöjen asemaa. Rapinoe tuli kaapista heinäkuussa 2012 Out-lehden haastattelussa. Kolme vuotta myöhemmin hänet valittiin USA:n homojen ja lesbojen urheilun Hall of Fameen.

Nykyisin Rapinoe seurustelee koripallon nelinkertaisen olympiavoittajan Sue Birdin kanssa.

Pari teki historiaa vuonna 2018, kun he poseerasivat yhdessä alasti ESPN Magazinen vuosittaisen Body Issuen kannessa. He olivat ensimmäinen samaa sukupuolta oleva pariskunta lehden kannessa.


Chileä vastaan USA pärjäsi hyvin ilman Rapinoeta ja Morgania. Joukkue voitti F-lohkon ottelun 3–0.

Kymppipaita Carli Lloyd teki maaleista kaksi ja rikkoi samalla MM-kisojen ennätyksen. Lloyd on osunut kuudessa perättäisessä MM-lopputurnausottelussa. Viime MM-finaalissa Lloyd osui peräti kolmesti, kun USA kaatoi Japanin 5–2.

F-lohkon voittaja ratkeaa 20. kesäkuuta pelattavassa päätösottelussa USA–Ruotsi. Silloin Rapinoe ja muut tähdet ovat varmasti taas kentällä.


All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO