Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vahvistus tuli: Allegro-juna aloittaa sunnuntaina 12.12. liikennöinnin Pietariin

Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro ryhtyy liikennöimään 12. joulukuuta alkaen maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin, tiedottaa VR.

Allegrolla pääsee taas Pietariin 12.12. alkaen.

Keväästä 2020 tauolla ollut Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen, tiedottaa VR Group.

Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro liikennöi 12.12. alkaen maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin.

Aloituspäivä on symbolinen, sillä aikanaan Allegro aloitti liikennöinnin Helsingin ja Pietarin välillä niin ikään 12. joulukuuta. Vuosi oli tuolloin 2010, ja matkalla avajaisjunassa olivat mukana silloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Venäjän silloinen pääministeri Vladimir Putin.

Lue lisää: Allegro-junan kaavailtu aloituspäivä kerrottiin jo Venäjällä – taustalta löytyy symbolinen yhteys Putiniin ja Haloseen

Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä on vielä rajoitettu, ja matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Venäjälle päin matkustaessa todistukset edellytetään kaikenikäisiltä matkustajilta, Suomeen päin ennen vuotta 2006 syntyneiltä matkustajilta.

Venäjälle päin saavuttaessa vaaditaan negatiivinen koronatestitodistus (otettu alle 72 h, PCR). Suomeen päin saavuttaessa vaaditaan EU:n hyväksymä koronarokotustodistus, todistus sairastetusta koronavirustaudista (alle 6 kk) tai negatiivinen koronatestitodistus (alle 72 h, PCR).

Tarkemmat matkustusehdot löytyvät VR:n verkkosivuilta.

VR:n mukaan terveysturvallisuudesta on matkan aikana huolehdittu kattavin toimenpitein, muun muassa tehostetulla siivouksella.

Junissa on tarjolla käsidesiä, henkilökunta käyttää kasvomaskia ja sen käyttöä suositellaan vahvasti myös matkustajille. Lisäksi paikanvarauksen algoritmi sijoittaa matkustajat mahdollisuuksien mukaan hajapaikoille, jotta turvavälit ovat mahdollisimman suuret.

– Asiakkaiden turvallisuus on meille äärimmäisen tärkeää ja jatkamme kattavin terveysturvallisuustoimin junissa. Junissa ei ole koko pandemian aikana todettu yhtään tartuntaketjua. Toivomme myös jokaiselta matkustajalta vastuullisuutta - matkaan tulee lähteä vain terveenä, korostaa VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri.

Venäjälle voivat matkustaa kaikki Suomen kansalaiset, mutta ensimmäisten matkojen odotetaan olevan ennen kaikkea työ- ja asiointimatkoja.

– Uskomme ensimmäisten matkustajien olevan kaksoiskansalaisia, välttämättömän syyn takia matkustavia ja liikematkojen takia Venäjälle suuntaavia. Monella on sukua puolin ja toisin, ja lisäksi moni yrittäjä on riippuvainen idänkaupasta, Hurri jatkaa.

Allegron aloittamisesta on ollut viime päivinä liikkeellä ristiriitaista tietoa muun muassa siksi, että koronaviruksen omikron-variantin arveltiin estävän liikennöinnin aloittamisen.

Terveystodistukset tarkastetaan junaliikenteessä lipun-, passin- ja viisumin tarkastuksen yhteydessä. Matkustaja vastaa itse todistusten kustannuksista ja hyväksyttävyydestä, VR kertoo tiedotteessaan.

Allegro-junavuorojen liput tulivat myyntiin jo perjantaina 3.12.2021. Junalippujen hinnat alkavat 59 eurosta (aikuisen menolippu).

Venäjä allekirjoitti henkilöjunaliikenteen avaamista koskevan asetuksen 2.12.2021. Vainikkalan rajanylityspaikka aukesi henkilöjunaliikenteelle rajaviranomaisten päätöksellä 18.10.2021. Muiden kulkumuotojen, kuten lento- ja bussiliikenteen, osalta raja on ollut auki jo pidempään.