Finland

Valko-Venäjä | Valko-Venäjän johtaja uhkasi mielenosoittajia ”käsien menetyksellä”

Valko-Venäjän johtaja uhkasi mielenosoittajia ”käsien menetyksellä”

Sisäministeri ja Minskin poliisipäällikkö vaihdettiin lakon ja mielenosoitusten jatkuessa.

Oppositio julisti Valko-Venäjään yleislakon maanantaista lähtien. Kuva mielenosoituksesta Minskistä.­

Valko-Venäjän pitkäaikainen johtaja Aljaksandr Lukašenka uhkasi perjantaina ”vähintäänkin käsien menetyksellä”, jos joku mielenosoittajista koskee viranomaisiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Hän vaihtoi myös sisäministerinsä ja Minskin poliisipäällikön ilmeisesti tyytymättömänä siihen, miten satojentuhansien ihmisten protesteja on tähän mennessä käsitelty.

Mielenosoitukset alkoivat, kun Valko-Venäjää 26 vuotta hallinnut Lukašenka näytti väärentävän elokuussa jälleen yhden vaalituloksen. Esimerkiksi EU ei tunnusta enää häntä Valko-Venäjän presidentiksi.

Oppositio oli asettanut sunnuntain ja maanantain välisen keskiyön takarajaksi sille, että hän ilmoittaisi luopuvansa vallasta ja lupaisi maahan rehelliset presidentinvaalit. Johtaja ei taipunut, joten maasta paennut oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja julisti valtio-omisteisten tehtaiden ja yritysten, julkisen liikenteen sekä kaivosten työntekijöiden sekä opettajien ja oppilaiden lakon alkaneen maanantaina.

Lakko ei ole kaikenkattava ja oppositio on todennut, että jokainen voi itse päättää mahdollisuuksiensa mukaan siihen osallistumisesta.

Mielenosoituksissa on pidätetty jo 16 000 ihmistä, usein väkivaltaisesti. Sen sijaan mielenosoittajat ovat pysyneet mediatietojen mukaan näihin päiviin asti väkivallattomalla linjalla.

Tällä viikolla viranomaiset ovat pidättäneet myös lakkoilevia työntekijöitä.

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka kätteli Minskin uutta poliisipäällikköä Mihail Gribiä perjantaina 30. lokakuuta.­

Football news:

Anton Ferdinand on the racist scandal with Terry: I was sent a bullet in the mail. Insults in social networks came every hour
Manchester City have offered 19 million euros including bonuses for 17-year-old Argentine midfielder Sarmiento
Rehagel is a bandit from whom I will not accept an apology. The story of the worst injury in the history of the Bundesliga
Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better