logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Venäläinen hakukoneyhtiö perusti suuren datakeskuksen Mäntsälään – toimii vain 17 työntekijän voimin

– Asiakkaina ovat yksittäiset ihmiset ympäri maailmaa, kertoo Yandexin Mäntsälän datakeskuksen päällikkö Ari Kurvi.

Yandex ei ole lähellekään yhtä tunnettu kuin Google, vaikka yhtiö perustettiin itse asiassa vuotta aiemmin kuin Google. Kurvin mukaan Venäjälläkin Yandexin hakukoneen markkinaosuus on hieman päälle 50 prosenttia, ja loppuosaa hallitsee Google.

Kyrillisten kirjainten maat ovat Yandexin ydinaluetta, mutta yhtiön palvelut toimivat muillakin kielillä, myös suomeksi.


Kurvi kertoo, että Mäntsälän laitos kuuluu Yandexin suuriin datakeskuksiin. Muut ovat Venäjällä. Euroopassa on pari ja Yhdysvalloissa yksi pienempi datakeskus. Vaikka Mäntsälän keskus on suuri, laitoksessa työskentelee vain 17 yhtiön työntekijää, joista ainoastaan yksi on tietotekniikka-ammattilainen.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


– Datakeskukset muodostavat verkoston, Kurvi kuvaa toimintatapaa.

Keskukset ovat yhteydessä toisiinsa ainoastaan yhtiön käyttöön tarkoitettujen, vuokrattujen valokaapeleiden välityksellä. Tavallisiin kuluttajiin yhteys tapahtuu operaattoreiden normaalien verkkojen kautta.


Nasdaq-teknopörssiin listatun Yandexin palvelut muistuttavat Googlen palveluja. Hakukoneen lisäksi Yandexilla on muun muassa kartta- ja musiikkipalvelut. Viimeisimpänä Yandex toi viime viikolla Suomeen palvelun, jonka kautta voi tilata takseja.

– Palvelumme ovat verrattavissa Googleen, sanoo Yandexin viestintäjohtaja Vladimir Isajev.

Themes
ICO