Hevoset karkasivat ajotielle Auran ja Turun välisellä 9-tien pätkällä.

Liikenne oli poikki tänään 9-tien Auran ja Turun välisellä pätkällä, kun kaksi hevosta karkasi ajoväylälle. Hevoset liikkuivat tietä pitkin hetken aikaa ennen poliisin saapumista paikalle.

Lukijan lähettämissä videoissa näkyy, kun liikenne seisoo molemmilla maantien kaistoilla. Tarkka tapahtumapaikka on lukijan mukaan Auran kirkon risteyksestä muutaman kilometrin päässä.

Poliisi sai ilmoituksen tiellä liikkuvista hevosista hieman ennen kello 11 keskiviikkona. Sattumalta lähellä olleet partiot saapuivat nopeasti paikalle.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Antti Alitalon mukaan hevosista koitui vain hetkellistä vaaraa liikenteelle.

– Saimme muutaman partion nopeasti paikalle, joten vaaraa liikenteelle koitui vain hetken aikaa. Otimme hevoset kiinni, rauhoitimme ne ja saimme ne pois tieltä pientareen puolelle, Alitalo kertoo.

– Kyllä aina siitä vaaraa koituu kun iso eläin liikkuu autotiellä.

Alitalo vahvistaa, että tapauksella oli vaikutusta liikenteeseen noin 15 minuutin ajan. Hevosten omistajaa alettiin kuumeisesti selvittää, kun eläimet oltiin saatu pois tieltä.

– Onneksi omistaja löytyi ja hän saapui pian paikalle. Hevoset kuljetettiin kuljetusautolla pois tapahtumapaikalla, Alitalo sanoo.

Hevosten karkaamisen syy on vielä epäselvä.