New Yorkin pörssien osakekurssit laskivat perjantaina ja etenkin teknologiaosakkeet halpenivat, kun koronatartuntojen kasvava määrä, neuvottelujen umpikuja Yhdysvaltain elvytyspaketista ja lähestyvät presidentinvaalit hermostuttivat sijoittajia.

Yhdysvalloissa tilastoitiin jälleen ennätysmäärä uusia tartuntoja. Euroopassa Saksassa ja Ranskassa liikkumista ja yritysten liiketoimintoja on jälleen rajoitettu viruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Viikkotasolla tarkasteltuna Dow Jones -indeksi laski 6,5 prosenttia, laaja S&P 500 -indeksi 5,6 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi 5,5 prosenttia. Indekseille tuli pahin viikkolasku sitten maaliskuun.

Finanssiyhtiö Bolvin Wealth Managementin johtaja Gina Bolvin Bernarduci kommentoi CNBC:n mukaan, että useat hänen asiakkaistaan ovat huolissaan vaalituloksesta ja siitä, miten vaalit vaikuttavat heidän sijoituksiinsa.

“Asiakkaat ovat ottaneet ahkerammin yhteyttä vaaleihin liittyen, kuin mitä he ottivat yhteyttä viime maaliskuun kurssiromahduksen yhteydessä”, Bernarduci sanoo.

“Luulen, että kurssit sahaavat muutamia päiviä vaalien jälkeen, mutta monet muut asiat vaikuttavat osakemarkkinaan enemmän kuin se, kuka voittaa presidentinvaalin”, hän jatkaa.

Googlen emoyhtiön Alphabetin C-osake kallistui 3,4 prosenttia, kun yhtiö raportoi odotuksia selvästi vahvemmasta tuloksesta. Videopalvelu Youtuben kasvu oli erityisen vahvaa, ja videopalvelun mainoksista saatu liikevaihto kasvoi vertailukaudesta 32 prosenttia 5,04 miljardiin dollariin, kun analyytikot povasivat 4,39 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Teknologiajätti Applen osake halpeni 5,6 prosenttia, kun iPhone-puhelimien myynti laski 21 prosenttia vuoden takaisesta. Yhtiön tärkein tuote on edelleen iPhone, vaikka palvelut-segmentti on kasvanut kovaa vauhtia viime vuosina. Sijoittajat pettyivät myös siihen, että teknologiajätti ei tarjoillut sijoittajille minkäänlaista ohjeistusta tai arvioita loppuvuoden näkymistä.

Verkkokauppa Amazonin osake laski 5,5 prosenttia siitä huolimatta, että yhtiön tulos ja liikevaihto löivät kirkkaasti analyytikoiden odotukset. Verkkokauppa ennustaa neljännen vuosineljänneksen liikevoiton laskevan 1,0-4,5 miljardia dollaria erinäisten koronavirukseen liittyvien kulujen takia.

Yhteisöpalvelu Facebookin osake halpeni 6,3 prosenttia kun yhtiö kertoi sen käyttäjämäärien laskeneen Yhdysvalloissa ja Kanadassa kolmannella vuosineljänneksellä.

Twitter raportoi saaneensa analyytikoiden odottamaa vähemmän uusia käyttäjiä. Yhtiön osake laski 21,1 prosenttia

Dow Jones -indeksi laski 0,6 prosenttia, S&P 500 -indeksi 1,2 prosenttia ja Nasdaq-indeksi 2,5 prosenttia.

Yhdysvaltain valtiovelan 10-vuotinen korko pörssien sulkeuduttua nousussa ja korko noteerattiin 0,875 prosentissa.