Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Yhdysvallat | Michiganin koulu­ampujan vanhemmille syytteet osallisuudesta kuolemiin

Tiistaina tehdyssä koulu­ampumisessa kuoli neljä ja haavoittui seitsemän ihmistä. Yleensä vanhempia tai huoltajia ei syytetä epäiltyjen koulu­ampumisten yhteydessä.

Tiistain kouluampumisen uhreille oli rakennettu muistomerkki koulun ulkopuolelle Michiganin osavaltion Oxfordissa.

Yhdysvalloissa syyttäjät ovat nostaneet syytteet tiistain epäillyn kouluampujan vanhempia vastaan, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters sekä CNN.

Vanhempia syytetään osallisuudesta neljään kuolemaan, ja syytenimikkeenä on Suomen lain tappoa lähellä oleva ”involuntary manslaughter”. Kyseessä on Reutersin mukaan harvinainen tapaus, sillä yleensä vanhempia tai huoltajia ei syytetä epäiltyjen kouluampumisten yhteydessä.

Ampumiset tapahtuivat paikallista aikaa tiistai-iltapäivänä Oxford High Schoolin koulussa. Michiganin Oxfordin hallintoalue sijaitsee Detroitin pohjoispuolella noin 70 kilometrin päässä kaupungista.

Syyttäjien mukaan epäillyn ampujan isä osti ampumisessa käytetyn käsiaseen neljä päivää ennen kouluampumista. Epäilty ampuja oli CNN:n mukaan mukana ostos­reissulla. Epäilty ja hänen vanhempansa oli myös kutsuttu koulun henkilökunnan kanssa järjestettyyn puhutteluun ampumispäivänä.

Puhuttelun syynä oli epäillyn ampujan huolestuttava käytös, joka tuli esiin muun muassa väkivaltaa kuvaavien piirustusten ja ammuksia koskevia internet-hakujen kautta. Henkilökunta ei kuitenkaan ryhtynyt toimenpiteisiin asian tiimoilta.

Kysyttäessä sitä, olisiko henkilökunnan pitänyt tehdä asiassa jotain, Oaklandin piirikunnan syyttäjä Karen McDonald vastasi, että ”jokaisen, jolla oli mahdollisuus estää tämä tragedia, olisi pitänyt niin tehdä”.

Itse epäiltyä ampujaa syytetään muun muassa aikuisena tehdyistä neljästä murhasta ja kuolemaan johtaneesta terroristisesta rikoksesta. Epäilty koulun oppilas on 15-vuotias.

Myös terroristisen rikoksen syytös on CNN:n mukaan poikkeuksellinen koulu­ampumisten yhteydessä.

Aiheeseen liittyvää

Artikkeliin liittyviä aiheita