Haaviston mukaan hän ei ole syrjäyttänyt Tuomista al-Holiin liittyvän erimielisyyden vuoksi. OLIVIER HOSLET

Ulkoministeri Pekka Haavisto ( vihr . ) kertoi Ylen A - studion haastattelussa keskiviikkoiltana pyytäneensä anteeksi konsulipäällikkö Pasi Tuomiselta.

Ilta - Sanomat kirjoitti aiemmin, että Haavisto olisi syrjäyttänyt Tuomisen tehtävistään, koska tämä ei suostunut toteuttamaan operaatiota, jossa suomalaislapsia olisi kotiutettu Syyriasta al - Holin leiriltä ilman äitejään . A - studion haastattelussa Haavisto sanoi, että tällaista operaatiota ei ole suunniteltu ja että kyseessä on uutisankka .

IS julkisti keskiviikkona ulkoministeriön sisällä lähetetyn Tuomisen sähköpostin, jossa tämä näki ongelmalliseksi, että ministerin kanslia " vyöryttää " virkamiesten tehtäväksi toimenpidettä, jolla autettaisiin lähtökohtaisesti vain lapsia .

Haaviston mukaan ministeriössä keskusteltiin kesällä mahdollisuudesta auttaa erityisesti leirin lapsia, mutta pian havaittiin, että lapsia ei voi tuoda erikseen Suomeen syyrialaisviranomaisten näkemyksen vuoksi . Al - Hol - asiaa käsittelemään nimitettiin erityinen virkamies, jonka toimenkuvaa on käsitelty koko hallituksen iltakoulussa lokakuun lopussa, Haavisto kertoi .

– Tämä Pasi Tuomisen meili on tätä edeltävältä ajalta .

Haavisto kertoi keskustelleensa Tuomisen kanssa keskiviikkona puolitoista tuntia .

– Pyysin tietysti anteeksi, kun tässä on ollut monessa kohdassa rikkinäinen puhelin . Samalla kuulin, että hänellä ei ole mitään tämän nykyisen henkilön tointa ja tehtävänkuvaa vastaan . Ei ole mitään ristiriitaa siellä konsuliosastolla näiden toimenpiteiden ja hänen työnsä välillä . Sanoin, että hän on ilman muuta tervetullut jatkamaan tehtävässään, jos hän niin haluaa .

Haaviston mukaan hän ei ole syrjäyttänyt Tuomista al - Holiin liittyvän erimielisyyden vuoksi .

– Jos samalla osastolla on hyvin monia, ristiriitaisia käsityksiä tehtävistä se on aina hallinnossa vaikeaa . Totta kai on sitten katsottu, onko jotain muita mieluisia tehtäviä . Mutta nyt tämän kuultuani tänään hän on hyvin tervetullut . Hän on hyvin pätevä virkamies ja on totta kai tervetullut jatkamaan tässä konsulipäällikön tehtävässä .

Lähde : Yle