Professori Riitta Viitalan mielestä työnantajaviestintään kannattaa panostaa. Mikko Lehtimäki

Moni työhakemuksen lähettänyt odottaa vastausta ja pettyy, kun sitä ei työnantajalta koskaan tule. Ei edes kiitos hakemuksesta -viestiä, jonka jälkeen työnhakija voisi keskittyä täysillä uusiin yrityksiin.

– Haetaan työntekijää, on työpaikkailmoitus, tulee 400 hakemusta, ja sitten 390 hakijaa ei kuule siitä koskaan mitään, sanoo johtamisen professori Riitta Viitala.

Viitalan mukaan se on pahin sudenkuoppa työnantajalle.

Viitala puhuu rekrytoinnista Vaasan yliopiston Oivalluksia-tiedepodcastin jaksossa.

Viitalan mukaan työnantajien toiminta rekrytointiviestinnässä selittyy osin sillä, että henkilöstöjohtamisessa on niukat resurssit. Ei ole käsipareja käymään hakemuksia läpi ja hoitamaan viestintää asiallisesti. Siksi tehdään Viitalan mukaan vahingossa huonoa työnantajamainetta.

Muitakin syitä vastaamattomuuteen löytyy kuin käsiparien vähyys.

– Joskus se on myös viesti siitä, että työnhakijoihin ei suhtauduta arvostaen ja vakavasti. Siihen on monenlaisia selityksiä. Voi olla, että on sellainen kokemus, että työnhakijat eivät ole tosissaan. Eli tämä voi kieliä pienestä ylimielisyydestä yrityksessä ja sen unohtamisesta, että kuinka elintärkeä tieto on jokaiselle, joka sitä työtä hakee, Viitala sanoo.