Finland

Yleisurheilu | Armand Duplantisin hehkutus Ruotsissa nousi jo hämmentävälle tasolle: ”Ylivertainen, tällaista ei ole ollut koskaan, maailman kuumin”

Armand Duplantisin hehkutus Ruotsissa nousi jo hämmentävälle tasolle: ”Ylivertainen, tällaista ei ole ollut koskaan, maailman kuumin”

Kuin yhdestä suusta jokseenkin jokainen ruotsalaismedia toteaa, että Duplantis on nyt kaikkien aikojen paras seiväshyppääjä.

Armand Duplantis pääsi poseeraamaan tulostaulun viereen Rooman yleisurheiluillassa.­

Seiväshyppääjä Armand Duplantisin torstai-iltana hyppäämä kaikkien aikojen paras ulkoratatulos 615 sai ruotsalaismediat jokseenkin sekaisin. Ruotsalais-yhdysvaltalainen Duplantis oli pitkin loppukesää jahdannut Sergeri Bubkan 26 vuotta vanhaa ennätystä, 614, ja Rooman Timanttiliigan kilpailuissa se vihdoin rikkoutui.

Kuin yhdestä suusta jokseenkin jokainen ruotsalaismedia toteaa, että Duplantis on nyt kaikkien aikojen paras seiväshyppääjä. Duplantisin nimissä on hallissa tehty seiväshypyn maailmanennätys 618 ja nyt myös ulkoratojen paras tulos.

”Nyt hän on parempi seiväshyppääjä kuin kukaan, kaikkina aikoina ja kaikilla tavoin”, hehkutti Dagens Nyheter, vaikka Duplantisin suurin arvokisamenestykset ovat tähän mennessä EM-kulta vuonna 2018 ja MM-hopea 2019.

Dagens Nyheterin Johan Esk laittaa vielä lisää kierroksia kommentissaan: ”Bolt [Usain Bolt, 100 ja 200 metrin ME-mies] lopetti ja Duplantisista tuli paras yleisurheilija.”

Myös Aftonbladetin Mats Wennerholm ottaa vertailukohdaksi Boltin ja nimeää Duplantisin yhtä ylivertaiseksi.

”Ymmärrän vertailun etenkin nyt, kun paineen alla oleva Maailman yleisurheilu (WU) kaipaa pelastajaa. WU:n entinen puheenjohtaja Lamine Diack on juuri passitettu kahdeksi vuodeksi vankilaan lahjuksista ja Venäjän dopingskandaalista vaikenemisesta”, Wennerholm kirjoittaa.

Expressenin Ludvig Holmberg ei jää hehkuttamisessa kollegoittensa jälkeen:

”Emme ole nähneet koskaan aikaisemmin seiväshypyssä tällaista yhdistelmää nopeutta, tekniikkaa ja henkistä vahvuutta. Ja siksi hän hyppää korkeammalta kuin kukaan koskaan aiemmin.”

Holmberg oli kaiken lisäksi aiemmin mennyt sanomaan, että Duplantis tuskin tänä vuonna ylittää 615:tä ulkona.

”Olin täysin väärässä ja pyydän anteeksi surkeaa analyysiani.”

Nyt Holmberg toteaa, että koska Duplantis on vasta 20-vuotias, hän voi parantaa vielä runsaasti tulevina vuosina.

”630? En todellakaan sano, etteikö hän tekisi sitä.”

Svenska Dagbladetin Anders Lindblad kiteyttää kommenttinsa lauseeseen: ”Maailman kuumimman yleisurheilijan nim on Armand Duplantis.”

Football news:

Ronaldo violated the coronavirus Protocol. An investigation is underway. Italian sports Minister on the departure of the player from Turin
Sports Director of Khimki about 2:0 with Rostov: We proved that we are a team and can win on the road
Jaka defeated Arsenal and Leicester did not create anything except the goal. We will try to take points from Manchester United
Pirlo about 1:1 with Verona: Juve do not need a slap in the face to Wake up and play intensely
Everton and Liverpool in the top 2 at the end of the round in the Premier League for the first time in 27 years
Arteta about 0:1 with Leicester: I Don't know why the hell our goal was canceled. It is difficult to create space when 10 people are sitting behind the ball line
Rodgers on 1-0 with Arsenal: Leicester deserved to win. Vardy is a world-class player