logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Yli 100 000 ihmistä vaatii dieselveron poistoa, mutta verotus voikin nousta – Veron poisto voi olla vaikeaa, koska perusteet dieselin tukemiseen ovat vähentyneet

Dieselautojen käyttövoimaveron poistoa ehdottava kansalaisaloite ylitti tiistai-iltana jo 100 000:n allekirjoittajan rajan, vaikka keräys aloitettiin vasta tämän viikon maanantaina.

Se on ollut yksi kaikkien aikojen nopeimmin nimiä kerännyt kansalaisaloite.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Aloite siirtyy varmuudella eduskunnan käsittelyyn, sillä eduskunnan pitää käsitellä kaikki aloitteet, joihin kertyy yli 50 000 nimeä. HS käy läpi mistä monimutkaisessa asiassa lopulta on kyse.

Aloitteen ovat laittaneet vireille Sisko Paavola ja Heino Paavola. He haluavat poistaa dieselveron, jota virallisesti kutsutaan dieselautojen käyttövoimaveroksi.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Taustalla on se, että dieselpolttoaineen maailmanmarkkinahinta on noussut enemmän kuin bensiinin, koska dieseliä käytetään yhä enemmän muun muassa laivoissa ja lämmityksessä korvaamassa vielä raskaampia polttoaineita.

Maailmalla kauppa käy kiivaana, joten kuorma-auto- ja muu hyötyliikenne käyttää aikaisempaa enemmän dieseliä. Varastot ovat pienentyneet, mikä nostaa hintoja.

Tämän takia suomalaisilla bensa-asemilla dieselin hinta alkaa olla varsin sama kuin bensiinin. Yleensä diesel on ollut halvempaa, koska sen kokonaisverotus on ollut merkittävästi alhaisempi kuin bensiinin. Dieselautoja ostaneet ovat lähtökohtaisesti lähteneet siitä, että diesel pysyy halvempana.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Dieseliä käytetään yleensä raskaassa liikenteessä, koska sen hyötysuhde on parempi kuin bensiinin. Periaatteessa käyttövoimavero on yritystukea, josta myös dieselkäyttöisten henkilöautojen omistajat ovat päässeet hyötymään. Käyttövoimaverolla on haluttu tukea ennen kaikkea vientiteollisuutta.

Aikaisemmin dieseliä pidettiin myös ympäristöystävällisempänä kuin bensiiniä. Tämänkin takia diesel on kautta Euroopan ollut aikaisemmin poliitikkojen suosikki, mutta ei välttämättä enää. Uusimpien tutkimusten mukaan diesel on ympäristölle haitallisempaa kuin bensiini muun muassa siksi, että sen valmistaminen vaatii enemmän energiaa.

Dieselautot ovat kalliimpia muun muassa siksi, että ne vaativat koko ajan monimutkaisempaa suodatintekniikkaa uusien ympäristövaatimusten takia.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Dieselautoilijoita pelottaa myös se, että dieselin hinnan nousu uhkaa laskea dieselautojen jälleenmyyntiarvoa.

Dieselistä peritään valtiovarainministeriön mukaan noin 26 senttiä litralta vähemmän veroja kuin bensiinistä. Autoliiton mukaan ero on 20 senttiä. Eroa on tasoitettu käyttövoimaverolla, mutta senkin jälkeen dieselin verotus on kevyempää kuin bensiinin.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Paavolat sanovat aloitteessaan, että käyttövoimavero on dieselautoilla huomattavasti suurempi kuin bensiiniä käyttävillä autoilla. Näin onkin, sillä bensiinistä ei peritä lainkaan käyttövoimaveroa.

Esimerkiksi dieselhenkilöautosta maksetaan 5,5 senttiä veroa päivässä auton jokaista sataa kiloa kohti. Näin dieselillä on kannattanut ajaa paljon, koska vero on sama ajettiin autolla tai ei. Muut polttoaineverot ovat suhteessa kulutukseen.

Se riippuu poliittisista päättäjistä. Pelkkä käyttövoimaveron poisto alentaisi dieselautolla ajamisen hintaa. Poisto voi olla vaikeaa, sillä dieseliä ei enää pidetä bensiiniä ympäristöystävällisempänä.

Dieselautoilijoiden kannalta vaarana kuitenkin on, että dieseliä aletaan verottaa samalla tavalla kuin bensiiniä eritoten henkilöautojen kohdalla. Se nostaisi noin 26 sentillä dieselin hintaa eli nykyisillä maailmanmarkkinahinnoilla dieselistä tulisi paljon bensiiniä kalliimpaa.

Koska dieselin alhaisempi hinta perustuu pohjimmiltaan vientiteollisuuden tukemiseen, raskaan liikenteen tuen poistamisen kynnys on korkeampi kuin henkilöautojen. Voisi siis käydä, että kuorma-autojen tuki jäisi, mutta henkilöautojen ei. Poliittisesti näin radikaaliin ratkaisuun tuskin päädytään.

Ylipäätään verotuksessa ollaan kuitenkin siirtymässä kulutus- ja ympäristöverotukseen, jolloin käyttövoimaveron kaltainen vero voi jäädä unholaan.

Korjaus 13.11. kello 17.30: Poistettu lause, jossa sanottiin käyttövoimaveron poiston alentavan dieselin hintaa.

Themes
ICO