logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Yli kymmenen loukkaantui pommin räjähdettyä Lyonin keskustassa Ranskassa, poliisi etsii yhä epäiltyä tekijää

Ranskan Lyonissa useita ihmisiä loukkaantui pommiräjähdyksessä perjantaina alkuillasta. Räjähdys tapahtui kävelykadulla kaupungin keskustassa.

Ranskalaisviestinten mukaan loukkaantuneita oli 13, mutta kukaan ei uutistietojen mukaan saanut hengenvaarallisia vammoja. Useimpien loukkaantuneiden kerrotaan saaneen lieviä vammoja jalkoihinsa. Loukkaantuneista 11 kuljetettiin sairaalaan.Presidentti Emmanuel Macron kuvaili uutistoimisto Reutersin mukaan tapahtunutta ”hyökkäykseksi”.

Ranskalaiskanava BFMTV:n mukaan pakettipommi räjähti leipäkaupan edessä, ja yksi loukkaantuneista oli kahdeksanvuotias tyttö.Lyonilaisen Le Progrès -lehden mukaan Brioche Dorée -ketjun kahvilaleipomon eteen pysähtyi kello 17.30 paikallista aikaa maastopyörällä liikkunut mies, joka jätti paikalle laukun tai kassin. Pommi räjähti noin kaksi minuuttia myöhemmin.

Poliisi aloitti heti perjantaina suuretsinnät, mutta lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa miestä ei tiettävästi ollut vielä löydetty. Ranskan poliisi on jakanut myös epäillyn tekijän kuvan Twitterissä.

BFMTV:n mukaan valvontakamerakuvista on saatu selville, että mies pyöräili tekopaikan liepeille jo noin klo 17. Hänen iäkseen arvioidaan 30–35 vuotta, ja hänellä oli kasvot peitettyinä.

Le Monde -lehden mukaan pakettipommi olisi sisältänyt ”ruuveja tai pultteja”.

Poliisi eristi räjähdysalueen, ja paikalle saapui myös pomminpurkajia mahdollisten muiden räjähteiden varalta.


Iskun motiiveista ei ole vielä tietoa. Ranskan oikeusministeri Nicole Belloubet sanoi BFM-televisiokanavalla, että vielä on liian aikaista sanoa, oliko kyseessä terroriteko. Tapaus on kuitenkin annettu terroristisia rikoksia tutkivan Pariisin syyttäjänviraston tutkittavaksi.

Lyonin räjähdys vaikutti myös EU-vaalien viime hetken kampanjointiin. Esimerkiksi pääministeri Edouard Philippe perui esiintymisensä LR-puolueensa viimeisessä vaalitapahtumassa perjantai-iltana. Ranskassa EU-vaalit ovat sunnuntaina.

Lyon on Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki.

Ranskaa ovat viime vuosina ravistelleet lukuisat ääri-islamilaiset terrori-iskut. Vuodesta 2015 lähtien iskuissa on kuollut yli 250 ihmistä.

Oikaisu 25.5. kello 6.46: Lyon on Ranskan kolmanneksi, ei toiseksi suurin kaupunki.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO