Montenegro

Abazović: Ova vlada možda nema veliku pdoršku u parlamentu ali ima veliku većinsku podršku građana

Tranziciju vlasti iznijeli smo na miran i dostojanstven način. Pripisujem zasluge za to svima i građanima Crne Gore. Zahvalan sam i međunarodnim partnerima, saopštio je večeras u emisiji Načisto TV Vijesti lider Građanskog pokreta URA i kandidat za potpredsjednika Vlade Dritan Abazović.

“Nemam ništa protiv da se Đukanović ponaša relaksirano. Mislim da je situacija u DPS-u prilično komplikovana. No smatram da relaksacija neće biti toliko lagodna ako se sjutra izabere Vlada”, istakao je Abazović.

On kaže da “30 godina čekamo da se smijeni korumpirani režim Mila Đukanovića.”

Bio bih, dodao je Abazović, jako zabrinut da nema napadača sa svih strana.

“Ova vlada možda nema veliku pdoršku u parlamentu ali ima veliku i neprikosnovenu većinsku podršku građana Crne Gore”, tvrdi on.

Abazović smatra da Crna Gora trenutno prolazi kroz porođajne muke demokratije.

“Pobijedli smo nekoga za koga se smatralo da ima resurse za uništavanje političkog protivnika. Ne može takva tranzciija da prođe kroz ruže i pjesmu. Od početka mislim, da što se tiče naše koalicije ne pronalazim se u napadima bilo koga. Mi smo ponudili da premijer bude iz opcije koja je dobila najveći broj glasaova. Da li Krivokapić ima problem sa onima koji su stali iza njega…”, rekao je Abazović.

Abazović tvrdi da nijedna riječ protiv ove vlade nije došla ni sa jedne međunarodne adrese.

M.D.

Football news:

Chelsea will announce Tuchel's appointment today. He will lead the team in the game against Wolves tomorrow
Tottenham's Cup rival is coached by a rock star. Invited Mourinho to play the tambourine in his group, loves The Doors and prefers Jagger Messi
Puyol presented Barca's form for the match against Real Madrid. It combines the colors of the club and the flag of Catalonia
Barca has the highest revenue in the 2019/20 season - 715.1 million euros. Real Madrid, Bayern Munich, Manchester United and Liverpool are in the top 5 (Deloitte)
Van de Beek has no intention of leaving Manchester United. Solskjaer believes in the midfielder and will give him a chance
Lampard couldn't say goodbye to the Chelsea players. The Czech briefly informed them of his resignation before training
Every time Messi doesn't play, Barcelona wins. Ex-Argentina goalkeeper Gatti about Leo