Montenegro

Ajkule završile pripreme u Italiji, od ponedjeljka u Podgorici

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je šestodnevne pripreme u Đenovi sa ekipom Pro Reka, i od ponedjeljka boraviće u Podgorici gdje će se pripremati i igrati na međunarodnom turniru sa selekcijama Srbije i SAD.

“Radili smo sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Zadovoljni smo jer su naši igrači imali priliku da treniraju sa jednom takvom ekipom. Osim Ivovića i Petkovića, uglavnom su bili mlađi igrači, i ovo je za njih bilo neprocjenjivo iskustvo. Prva dva treninga su bila jako teška, dok su ti mladi igrači našli načina da se uklope i suprostave takvoj ekipi. Iz dana u dan je bilo sve bolje, i siguran sam da će ovo iskustvo u narednom periodu doći do izražaja. Nastavljamo pripreme u Podgorici gdje nas očekuje i turnir. To će biti posljednja provjera pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u februaru. Nakon turnira, radićemo sami dvije nedjelje. Zdravstveni bilten nije idealan. Imamo nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača, koji su već ispali iz igre za Roterdam. Ali, tokom turnira u Podgorici imaćemo jasniju sliku”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Spisak igrača za pripreme i turnir u Podgorici selektor će objaviti u ponedjeljak. Prvog dana turnira od 17 sati i 30 minuta igraće Srbija i Sjedinjene Američke Države, za četvrtak od 18 sati zakazan je duel Crne Gore i Srbije, dok se u petak od 11 sati sastaju Crna Gora i SAD. Naravno, sve utakmice igraju se bez prisustva publike. Pokrovitelj turnira je Glavni grad Podgorica.

Football news:

I won't let Varentino control La Liga. Poster of presidential candidate leopards Frasi about Perez
Alaba wants to play in midfield at a new club. This condition he put forward to Real Madrid and PSG
Leonardo: A decision on Mbappe's contract will be made soon. We also talk to Neymar, it's a pleasure to deal with him
Eric Bailly: If you ask me: Messi or Ronaldo?, I will say: Ramos. One of the best in the history of football
The head of Kick It Out Toxic masculinity in football is the problem. Some consider it normal to lash out at the family after the defeat of their team
Gladbach held off Pep's attack, but City's game without the ball is power. A bonus was the Bernard - he played as Gundogan
City have a lot of money to buy a lot of incredible players. Guardiola joked about the reasons for the winning streak