Montenegro

Along the way, prvi EP Dušana Jovanovića

Mladi drum&bass producent iz Podgorice Dušan Jovanović nedavno je objavio svoj prvi EP „Along the way“.

U pitanju je kombinacija različitih zvukova i stilova koje oslikavaju strast mladog Podgoričanina prema akustičnoj i elektronskoj muzici, pa je krajnji rezultat Liquid Drum&Bass EP. Naziv albuma je sublimacija njegovog dosadašnjeg muzičkog puta kao i uticaja raznih muzičkih stilova i pravaca. Sve ovo je Jovanovića dovelo do projekta nazvanog “Distant fusion”. Autor se iskreno nada da će publika uživati slušajući ga.

“Strast prema muzici otkrio sam jako rano. Nešto što je počelo kao ljubav prema roku i metalu, rezultiralo je time što sam naučio da sviram gitaru. Strast se produbljivala, želio sam da naučim više i sviram bolje, tako da sam na prelazu iz tinejdžerskih godina ka zrelijem dobu počeo da stvaram svoju muziku i pišem pjesme. Ubrzo sam vidio da sa lakoćom napredujem”, priča  Jovanović, koji je već tri godine nastanjen u Sofiji. Kako ističe upravo je selidba u glavni grad Bugarske za njega bila okidač da se ozbiljno bavi muzikom.

Od tog momenta za Dušana su stvari krenule svojim tokom. Započinje da istražuje koje su mogućnosti da snimi i producira album. Radoznalost ga dovodi u Sound Ninja Music Academy, gdje je naučio osnove produkcije.

“U procesu učenja shvatio sam da je moj pravac elektronska muzika, posebno Drum&Bass, koji se savršeno uparuje sa mojim gitarskim sposobnostima. Nakon početne edukacije, poželio sam da nastavim, pa je moja glad za znanjem rezultirala daljim usavršavanjem u produciranju muzike. Škola mi je pomogla, ne samo da započnem muzički put i otkrijem svoj zvuk, nego i da kreiram mnoge od pjesama koje se nalaze na mom debitantskom albumu”, ističe Jovanović.

Along The way Link to stream : linktr.ee/DistantFusion

Distant Fusion Social Media :

https://www.instagram.com/distantfusion/

https://www.facebook.com/Dfusion23

https://www.youtube.com/channel/UC_KRFypaLVXyGuvVskqfozw

Football news:

Kramaric scored the 74th goal in the Bundesliga, breaking Olic's record among Croats
Suarez has 12 goals in his first 15 games for Atletico - the best start in La Liga for a new club since Ronaldo
16-year-old Small - the youngest player in the history of Everton
Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0
Suarez scored his 12th goal of the La Liga season. Messi has 11
Miller on the Manchester United defeat: Devastated. There is no second chance in knockout football