Montenegro

Bečić švedskom abasadoru: Nova vlast biće pomiriteljska, proevropska i procrnogorska

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, razgovarao je danas sa Janom Lundinom, ambasadorom  Švedske. Bečić poželio je srdačnu dobrodošlicu ambasadoru i upoznao ga sa postizbornim Sporazumom koji su sačinili i javno prezentovali nosioci tri pobjedničke izborne liste u Crnoj Gori.

Predsjednik Demokrata istakao je da će nova demokratska vlast biti pomiriteljska, proevropska, procrnogorska i prozapadna, saopšteno je iz te partije.

“Nastavićemo da jačamo naš spoljnopolitički kurs i ispunjavamo sve međunarodne obaveze kako bi se što brže integrisali u evropsku porodicu naroda”, kazao je Bečić.

On je istakao da će raditi pošteno, u skladu sa Ustavom i svim drugim pozitivnim propisima, te da će jedini njihov prihod biti plata i ništa mimo plate.

“Država više nikada neće dozvoliti da kriminalci postanu dio sistema, da upravljaju sistemom i koriste sistem za lično bogaćenje i očuvanje privilegija koje su sticali trodecenijskim kreativnim privatizacijama. Crna Gora će konačno dobiti nezavisne institucije neopterećene balastima prošlosti kojima neće upravljati niko osim ljudi koji se nalaze na njihovom čelu”, zaključio je Bečić.

Ambasador Švedske, čestitao je predsjedniku Demokratske Crne Gore na izbornom rezultatu i pozdravio Bečićeve izjave saopštene nakon izborne noći, sa posebnim osvrtom na jačanje spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore.

“Svaki izborni proces je korak naprijed za demokratiju, naročito ukoliko se izborii odvijaju u mirnoj i fer atmosferi”, zaključio je Lundin.

Football news:

La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer
Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters
Only Milan have not lost points this season in the top 5 of the European leagues. Aston Villa lost 0:3 in the
🎮 We made a game about Khabib - fight for him and try to fill up Geiji
Tebas about klasiko: the Game of the best teams in the world. The most important match of club football
Leeds forward Bamford scored a hat-trick. He has 6 goals in 6 Premier League games
Moyes on the spectators in the stadiums: People watch matches in cinemas, why can't they do it on the street?