Montenegro

Čarterom stigli prvi turisti iz Ukrajine, dolaziće skoro svakog dana

Tokom predstojeće sezone u Crnu Goru bi skoro svakodnevno trebalo da dolaze ukrajinski turisti, najavljeno je danas nakon što je na tivatski aerodrom sletio prvi čarter iz Kijeva sa više od 150 putnika

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Aerodroma Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije, počasni konzul Crne Gore u Ukrajini, vlasnica tur operatera ALF i predvodnica oko 40 turističkih agenata koji su danas došli da obiđu Crnu Goru, Olga Oleksienko, kazala je da se nada da će ovim letom biti otvorena ljetnja sezona, makar kad su u pitanju ukrajinski turisti.

“Dobrodošli… Tu riječ smo čekali veoma dugo. Crna Gora je moja ljubav i nadam se da će letovi iz raznih ukrajinskih gradova biti realizovani minimum četiri puta sedmično. Agenti takođe vole vašu zemlju, a nakon njenog obilaska napraviće dobre ponude za turiste”, kazala je Oleksienko.

Zahvalila je ambasadama Crne Gore i Ukrajine, Aerodromima Crne Gore i Nacionalnoj turističkoj organizaciji na dobroj saradnji, koja je rezultirala današnjim letom i svečanim dočekom putnika i turističkih poslenika.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić takođe je istakla da je organizacija prvog čarter leta i dogovor za sve naredne, iskaz povjerenja naroda Ukrajine kada su u pitanju institucije Crne Gore.

“Pokazali smo se kao odgovorni partneri i njihov dolazak u ovolikom broju je dokaz da ćemo skoro svakog dana imati po jedan let”, kazala je Radak Kukavićić.

Pomoćnik direktora Aerodroma Crne Gore za komercijalnu politiku Aleksandar Mitrović istakao je da su prilikom kontrole ukrajinskih putnika ispoštovane sve preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela, odnosno Instituta za javno zdravlje.

“Ističem da su svi putnici doputovali sa negativnim PCR testom, čime su ispoštovane sanitarne procedure. Aerodromi u Tivtu i u Podgorici opremljeni su svom potrebnom opremom, od maski preko sredstava za dezinfekciju. Na taj način čuvamo zdravlje zaposlenih i građana i ulivamo povjerenje putnicima koji dolaze u Crnu Goru”, kazao je Mitrović.

Ukrajinska otpremnica poslova Natalija Fijalka još jednom se zahvalila crnogorskoj strani na organizaciji leta i dočeku putnika, ističući da je ukrajinski narod sve više zainteresovan za dolazak u Crnu Goru.

“Prošle godine je u Crnoj Gori boravilo više od 60.000 turista iz Ukrajine koji su ostvarili preko 460.000 noćenja. Na tivatski Aerodrom iz ove zemlje je sletjelo skoro 89 hiljada putnika, a opsluženo je 543 vazduhoplova”, zaključuje se u saopštenju.

Football news:

West ham midfielder Antonio is the best player in the Premier League in July. He scored 8 goals in 7 matches
Brih is scheduled for the Manchester City – Real Madrid match. Zweier will judge the Juventus-Lyon game
Fulham returned to the Premier League, earned 135 million pounds and destroyed the fairytale of Brentford. Everything was decided by the trick of the defender and a stupid mistake of the goalkeeper
Fabinho: this Liverpool will be remembered forever. The title in the Premier League is special, because we had to wait so long
Tuchel asked PSG to buy Alaba from Bayern. The player wanted to receive 20+ million euros a year
Messi-Casillas: you are an incredible goalkeeper. It was a beautiful rivalry that made you overcome yourself
Ferran Torres: Ronaldo was the best. He is an example for everyone who wants to achieve the maximum in football