Montenegro

DPS Kotor: Budžet usvojen u cilju odblokade grada

Da je u opozicionim redovima našeg grada sve moguće, pa i amnezija, dokaz je posljednje saopštenje URE koje potpisuje odbornica Adela Barba, saopšteno je iz DPS-a.

Reagovanje Demokratske partije socijalita prenosimo u cjelini.

“Poštovana odbornice Barba, prije svega, čudi nas činjenica da tek iz medijskih naslova saznajemo Vaše mišljenje, s obzirom na to da ste uredno dobili poziv i materijal za sjednicu na kojoj se raspravljalo o tačkama koje ste pomenuli, za koje sada kažete da su vas zabrinule. Postavlja se pitanje zašto onda nijeste prisustvovali sjednici SO Kotor – iz zaborava ili iz navike, jer u zadnjih godinu dana sjednice nijeste ni održavali.

Odbornice Barba, da ste barem s pažnjom pratili radio prenos sjednice lokalnog parlamenta znali biste da je ovo iznuđeni budžet za preostali dio 2019. godine, koji usvajamo mimo svih razumnih rokova, što je prouzrokovano, baš kako Vi kažete „racionalnom i odgovornom ekonomskom i fiskalnom politikom prethodne vlasti”. Usvajanje ovog budžeta za tekuću 2019. godinu rezultat je energične akcije sadašnje većine u lokalnom parlamentu koja je, shvatajući alarmantnu situaciju u koju ste doveli grad Kotor, javne službe i naše sugrađane, krenula punim kapacitetom da obavlja vaše neodrađene, zakonom obavezne aktivnosti, sve u cilju odblokade grada Kotora.

Naš planirani, razvojni budžet, kojim želimo da oživimo Kotor uskoro ćete imati u svojim rukama, ako se udostojite da dođete u odborničke klupe, za šta ste plaćeni od strane građana. Na tom zasijedanju bi bilo lijepo i da Vas građanke i građani Kotora čuju sa mjesta odbornice, jer to do sada nijesu imali priliku.

Što se amandmana tiče, a što Vi odlično znate, usvojeni su i zbog toga jer ste kao vlast pribjegavali nakaradnoj politici zapošljavanja pred gubitak vlasti, pa ste i 1. jula potpisali neplaniranih 47 ugovora o djelu za udomljenje vaših kadrova. Kad se to ima u vidu, Vaša navodna briga za finansiranje rada Bokeške mornarice može se razumjeti kao jeftina manipulacija bez utemeljenja. Jer Bokeška mornarica ima opredjeljena sredstva za svoj rad u ovom budžetu, što prećutkujete, a naša vlast će se za to postarati i u novom budžetu, na mnogo bolji način nego što ste vi to radili.

Ono što nas čudi, odbornice Barba, jeste da se dičite urađenim u vašem mandatu. Na Vašem mjestu se ne bismo hvalili da su neusvajanju budžeta za koji ste nekada imali većinu „najviše doprinijeli kadrovi URE”. Oko primata u nedonošenju odluka se u međuvremenu možete dogovoriti sa vašim koalicionim partnerima. Samo imajte u vidu da ste upravo vi iz URE u više navrata javno iznosili stav da je kotorska opština u lošem stanju, da sistem ne funkcioniše, što je i rezultiralo ostavkom vaše liderke sa mjesta potpredsjednice Opštine.

Ovim putem Vas želimo upoznati i sa zaključcima poslijednje sjednice lokalnog parlamenta, kojima smo tražili da do kraja avgusta dobijemo rezime stanja u Opštini i svim službama. Tada ćemo imati priliku da vidimo šta ste sve uspjeli da (ne)uradite kada ste bili na pozicijama za donošenje odluka.

I na samom kraju, kada govorite o legitimitetu vlasti, podsjećamo Vas na bitnu činjenicu – građanke i građani Kotora podržali su Demokratsku partiju socijalista Kotor u zbiru od 4.014 glasova na izborima 2016. godine, ali što je to za legitimitet u poređenju sa 415 glasova koje je osvojila Vaša stranka!”

Football news:

Havertz told Bayer that he wanted to leave. Chelsea is ready to pay 70+30 million euros for it
Spartak-Lokomotiv: who will win?
Raphael Leau on the victory over Juve: All the Milan players fought for every ball
Griezmann will remain at Barcelona for the next season
Cristiano on the defeat by Milan: Keep your head up and keep working!
This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto