logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Montenegro

Erdogan: Krizu je moguće prevazići zbog mojih odnosa sa Trampom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi njegova lična povezanost sa američkim kolegom Donaldom Trampom mogla da pomogne u prevazilaženju krize u odnosima ove dvije zemlje zbog odluke Ankare da kupi ruske odbrambene raketne sisteme.

Erdogan je rekao da će sa Trampom razgovarati o mogućnosti da Turska od SAD kupi sistem “patriot”.

Poslije odluke Turske da kupi ruske sisteme S-400, Stejt department je saopštio da je istekla ponuda za kupovinu američki odbrambenih sistema “patriot”.

Erdogan je, međutim, rekao za Rojters da je sa Trampom prije dvije nedjelje razgovarao o kupovini “patriota”, kao i da će o toj temi biti riječi i kada se kasnije ovog mjeseca budu susreli na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

“Rekao sam da, bez obzira na to koliko S-400 dobijemo, možemo da od njih kupimo određenu količinu ‘patriota’, ali rekao sam i da moramo da vidimo i kakvi će biti uslovi, kako bi se barem podudarali sa S-400”, zaključio je Erdogan.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO