Montenegro

Gejts sufinansira nove metode karantina: Telefoni će mjeriti temperaturu, pratiti kretanje…

Pametni telefoni bi u budućnosti mogli da se koriste za mjerenje tjelesne temperature i prikupljanje drugih simptoma oboljelih, kao i za praćenje kretanja ljudi i njihovih kontakata. To je predviđeno novim projektom, vrijednim 10 miliona dolara, koji planiraju da sprovedu najveća telekomunikaciona kompanija u Južnoj Koreji KT i američki milijarder Bil Gejts.

KT planira da upotrijebi pristup komunikacionim podacima kako bi se moglo rano identifikovati i predvidjeti širenje zaraznih bolesti.

Tokom sljedeće tri godine kompanija želi da razvije algoritme, bazirane na vještačkoj inteligenciji, koji će te sirove podatke pretvoriti u sistem za rano upozoravanje na rastuću epidemiju. KT takođe želi da razvije kompjuterski model za predviđanje širenja zaraze.

Polovinu troškova istraživanja pokriće Fondacija Bil i Melinda Gejts.

“Korišćenje mobilne tehnologije i senzora, uz pametnu analizu podataka, mogu pomoći u rješavanju izazova sa ​​kojima se zemlje suočavaju u pravovremenom i efikasnom reagovanju na epidemije”, rekao je Endrju Trister, zamjenik direktora globalnog zdravstvenog programa pri toj fondaciji.

Bil i Melinda Gejts poznati su kao glasni zagovornici većih ulaganja u pripreme za epidemije.

Ulaganje Fondacije Bil i Melinda Gejts u južnokorejski program nadzora javnog zdravlja i zdravlja može izazvati brigu o privatnosti i bezbjednosti ličnih medicinskih podataka, prenosi RT.

Football news:

Christophe Dugarry: Messi really could have given Griezmann more passes. Antoine lost confidence
Sane passed a medical for Bayern and went to meet with the club's management
Neuer - in goal, Hakimi and Davies burn out the flanks, in front-Sancho, Muller and Lewandowski. Collected Dreamtime Bundesliga-19/20
Casillas is almost not on the video in honor of Spain's victory at Euro 2012. Perhaps this is due to his promotion to the post of President of the FFI
Setien's future in Barca is under threat. The players don't support it
Trent on motivation: Ronaldo and Messi never relax. The more you win, the more you want to continue
Conte on criticism: attack me, Not the club or my players. There are people who want to see the glass half empty