logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Montenegro

Hiljade građana strahuju od protjerivanja iz SAD-a

U Sjedinjenim Američkim Državama danas počinje dugo najavljivana policijska akcija čiji je cilj deportacija imigranata. Na hiljade useljenika koji žive u SAD bez dokumenata danas očekuje policiju na svojim vratima, javljaju svjetski mediji.

Policajci iz odjeljenja za imigraciju u najmanje deset američkih gradova očekuju se na ulicama kako bi uhapsili oko dvije hiljade osoba koje nemaju regulisan status. Očekuje se da će biti uključeni Los Anđeles, Njujork, Čikago, Hjuston i drugi.

Predsjednik SAD-a Donald Tramp (Trump) ovu je akciju najavio još u junu. Nakon toga uslijedile su desetine protesta u cijeloj zemlji, ali uzalud. Tramp je u petak, u Bijeloj kući, potvrdio da će, kako je kazao, “velika operacija” početi u nedjelju.

U SAD ima oko 11 miliona ljudi bez regulisanog statusa, procjene su koje je objavio Pew Research Center.

Iz američke imigracione i carinske službe poručili su da zbog osjetljivosti u sprovođenju zakona te sigurnosti i osiguranja osoblja, služba neće iznositi specifične detalje izvršenja operacije.

Mete operacija biće osobe za kojima su izdati sudski nalozi, ali će, takođe, uključivati “kolateralne” deportacije u kojima će službenici moći pritvoriti imigrante bez dokumenata koji su se zatekli na tom području.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO