Montenegro

Hitler iz Namibije odnio ubedljivu pobjedu na izborima

Namibijski političar Adolf Hitler Uunona iz okruga Ošana, odnio je ubjedljivu pobjedu, na izborima za regionalni parlament. Uprkos tome što je dobio ime po jednom od najvećih zločinaca u savremenoj svetkoj  istoriji, Hitler iz Namibije ne sanja o svetskoj dominaciji a poznat je kao veliki borac protiv aparthejda.

Adolf Hitler je na održanim izborima osvojio čak  84,88 odsto glasova u jednom od regiona koji su nekada bili njemačke kolonije, gdje neke ulice, mjesta i ljudi nose njemačka imena.

Nakon što je osvojio mandat i okviru vladajuće SVAPO partije, koja je na vlasti u Namibiji od 1990. godine, političar više nego poznatog  imena, izjavio je  je za njemački “Bild” da njegova politička uvjerenja i zalaganja, nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa ideologijom koju je zastupao njegov prethodnik.

„Otac me je nazvao po njemu. Vjerovatno nije znao za šta se Hitler zalagao. Dok sam bio mali mislio sam da je to potpuno normalno ime. Tek kada sam postao tinejdžer i završio školu sam shvatio da je taj čovek želeo da pokori svet“, kaže on.

Adolf  je osvojio mjesto u parlamentu sa 1.196 glasova naspram 213 koliko je dobio njegov protivnik.

U prošlosti poznata  kao njemačka Jugozapadna Afrika, Namibija je bila  kolonijalna zemlja  od 1884. godine sve do pada Njemačkog carstva u Prvom svetskom ratu i Versajskog mirovnog sporazuma kada su joj oduzete sve kolonije.

Football news:

Villalibre about delaying time by Athletic: Barcelona is worth a billion euros, and we wanted to win the Super Cup at the cost of our lives
Andrea Pirlo: Juventus want to win a tenth league title. Now is a difficult moment, but the ambitions remain the same
Dynamo crossed the medical examination and Cyberpunk 2077: they decorated the hospital with graphics and stuffed everything with Easter eggs
Joan Laporta: If Messi wants to gain experience in football in America, it will be useful for everyone
Ter Stegen and the Barcelona defenders have filed complaints against Griezmann for commenting on a poor defensive performance after the Super Cup (Cadena SER)
PSG can buy Barca defender Emerson for 25 million euros
Pirlo on the Super Bowl: This is not my confrontation with Gattuso, but Juventus-Napoli