Montenegro

Igalo: Završena prva faza uređenja Ulice dr Svetozara Živojinovića

Prva faza uređenja Ulice dr Svetozara Živojinovića u Igalu završena je tokom proteklih dana, saopšteno je iz opštine Herceg Novi.

“Ulica, koja vodi od Titove vile prema stadionu Solila, proširena je za oko tri metra, što je širina jedne saobraćajne trake, a to će značajno olakšati kretanje pješaka i vozača i unaprijediti njihovu bezbjednost”, navodi se u saopštenju.

Kako si kazali, u okviru prve faze ulica je proširena u dužini od oko 300 metara, izgrađen je potporni zid sa zaštitnom ogradom uz plato na kojem se sada nalazi zabavni park, obilježena je staza za pješake, urađene instalacije za javnu rasvjetu i postavljeni novi stubovi.

“Posao je finansirala Opština Herceg Novi, a ukupna vrijednost svih izvedenih radova na izgradnji zida, javnoj rasvjeti i sanaciji ulice iznosi oko 30.000 eura.

Uređenje Ulice dr Svetozara Živojinovića značajno je u cilju poboljšanja bezbjednosti i uređenijeg izgleda ovog dijela grada, kao i zbog činjenice da je na platou iznad nje planirana izgradnja adrenalinskog poligona za bicikliste kroz prekogranični projekat „Ćiro 2“, koji realizuje Agencija za izgradnju i razvoj grada, a odobren je i biće finansiran u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju.

Football news:

Atletico are in talks with Arsenal to buy out Torreira
Kulusevski scored with the sixth touch and the first shot for Juve-this is crucial in the debut victory of coach Pirlo
Real Madrid was the first in La Liga to release 4 players born in the 2000s
Messi says goodbye to Vidal: I always thought you were a phenomenon. Our paths will cross again
Zidane about 0:0 with Sociedad: Real Madrid lost two points. Overall, we played well
Real Madrid have lost points in 1 La Liga game in 5 of the last 8 seasons as Champions
Andrea Pirlo: I don't want to just copy someone's ideas, I have my own