Montenegro

Izložba slika Ivane Vujačić 21. septembra u KIC-u

KIC „Budo Tomović“ biće domaćin prve samostalne izložbe slika Ivane Vujačić pod nazivom „Momenti“ koja će biti otvorena u ponedjeljak, 21. septembra, u izložbenom holu KIC-a, u 19 sati.

Izložbu će otvoriti pjesnik Boris Burić član NVO Montenegro Records.

“Umjetnost je bila prisutna u mom životu još od ranog djetinjstva. Prvo balet, zatim srednja muzička škola za muziku i balet, a likovna umjetnost je to vezala i za mene bila hobi. Kada je slikanje iz hobija preraslo u pokretačku energiju, shvatila sam da je želim podijeliti sa drugima i da na taj način dobijem povratnu reakciju posmatrača. Potreba za kreativnim radom je svakodnevna, a tiče se stvaranja i kreiranja upotrebom različitih vrsta materijala: tekstil, drvo, glina. Ipak slikarstvo mi pruža potpunu slobodu izražavanja, posebno zadovoljstvo koje hrani um, a onda se to unutrašnje prepliće na površini platna. Što se tiče postavke slika koje sam pripremila nastajala je u momentima koji su dozvoljavali i koji su bili inspirativni. Tehnika kojom se služim je akrilik na platnu. Motivi su različiti. Sastavljanjem likovnih elemenata u harmoničnu cjelinu na pojedinim slikama sam povezivala nespojive oblike u biološkom svijetu, ili neodržive ravnoteže u fizičkom, gdje sam stvarala moguće ali neviđene, nepostojeće oblike”, rekla je Ivana Vujačić.

Publika će izložbu moći pogledati do 25. septembra.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno.

Football news:

Nyom called Koeman a son of a bitch and sent him to### During the Getafe - Barcelona match
Messi, Beckham, Robben, Figo and best are among the contenders for the title of best right-winger in history (France Football)
The Valenciennes goalkeeper said the Sochaux player bit him. He replied that he wanted to hit the goalkeeper with his head for racism
Azpilicueta about Kep: Sometimes everything goes against you. To overcome this, you need character
In memory of the beheaded teacher, all matches of the French championship will begin with a minute of silence
Klopp on van Dijk: we will wait for him like A good wife waiting for her husband from prison
Maguire and Cavani did not fly with Manchester United for the match against PSG