Montenegro

Jonica: Odgovornim upravljanjem resursima Bara može se omogućiti valorizacija njegovih potencijala

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica uputila je povodom Dana oslobođenja Bara, čestitku svim građankama i građanima Bara.

“Slobodarski Bar, grad maslina, pomorska kapija Crne Gore otvorena za prijatelje sa svih meridijana, vjekovno je ognjište suživota, međuvjerske i međunacionalne tolerancije”, napisala je ona.

Kako je rekla, prirodne ljepote grada smještenog između jezera i mora uz kulturno-istorijske spomenike koji svjedoče o nesvakidašnjem nasleđu obavezuju nas da posvetimo mnogo više pažnje, sredstava i brige za očuvanje kulturne baštine i istorijskog nasleđa počev od drevnog Starog Bara, koji je svojevrsni muzej na otvorenom, do Dvorca kralja Nikole.

“Znanje, entuzijazam i ljubav koju su naši vrhunski stručnjaci posvetili očuvanju barske kulturno-istorijske baštine moraju imati svakodnevnu i konkretnu podršku svih nas, kako bi, slušajući riječ struke, uspjeli da sačuvamo od propadanja i oštećenja sve ono čime se kao Barani ponosimo”, navodi se u čestitki.

“Činjenica da je Bar, odavno već projektovan da bude saobraćajno čvorište Crne Gore, sa svojom lukom i željeznicom, ima ogromni ekonomski potencijal, koji treba u potpunosti staviti u funkciju privrednog i turističkog razvoja grada.

Samo odgovornim i mudrim upravljanjem ekonomskim resursima kojima Bar raspolaže, može se omogućiti maksimalna valorizacija svih njegovih potencijala i na taj način obezbjediti kvalitetni uslovi života i šansa za prosperitet svih njegovih građana i građanki”, kazala je ona.

Uvjerena je da će ove vrijednosti biti zajednička ideja vodilja i sadašnjim i budućih generacija Barana i Baranki, koji vole svog grad i koji su mu bezrezervno posvećeni u cilju dobra svih.

Football news:

Pep Guardiola: Tuchel is an exceptional coach. I am sure he will succeed with Chelsea
Flick's future in Bayern is in doubt. He has a difficult relationship with Salihamidzic
Mikhailovich's autobiography - 🔥 Was friends with a criminal boss, rushed to the Inter locker room to deal with Ibra, defeated leukemia
Chelsea's chances of signing Alaba have increased since Tuchel's arrival. Real Madrid is also Interested in the player
Solskjaer about Greenwood: We're talking about the syndrome of the second season. I have always believed that 99% of the effort is 100% of the failure
Oscar: Salah at Chelsea was unstoppable in training, but on the pitch he was timid. Not enough confidence
Koeman on Barca's debts: We helped the club by lowering salaries. This situation is not only here - everyone is suffering because of the coronavirus