Montenegro

Kazne za dva kafića u Nikšiću, pabovi stavili ključ u bravu, otkazane svirke…

Epidemiloška sitacija u Nikšiću se usložnjava, zbog čega su službenici lokalnog kriznog štaba prije dva dana pojačali kontrolu poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT). Šef Kriznog štaba, Novica Milović u razogovoru za CdM je kazao da su sinoć novčano kaznili dva ugostiteljska objekta u centru grada, ali i da su Nikšićani shvatili ozbiljnost situacije zbog čega se pravila pridržavaju više nego ranije.

“Ugostiteljski objekat u Njegoševoj ulici sankcionisan je kao pravno lice s 2.000 eura i za odgovorno lice u pravnom licu sa 500 eura. Ugostiteljski objekat na trgu Slobode sankcionisala je Komunalna policija zbog prekoračenja dozvoljenog nivoa buke, u iznosu od 2.000, za pravno lice i 500 eura za odgovorno lice u pravnom licu. Za isti objekat zbog nepoštovanja mjera biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka gdje je minimalna kazna 2.500 eura”, rekao je Milović.

Prema njegovim riječima, vlasnici dva lokala u gradu – Montenegro pub i House pub samoinicijativno su zatvorili svoje objekte do daljeg.

“Prije dva dana sam u javnom apelu zamolio vlasnike kafića da otkažu žurke, svirke i slične događaje. Najviše je mladih ljudi u bolnicama, koji kažu da su posjećivali žurke i kafiće. Vlasnici dva lokala u gradu su bili toliko odgovorni i sami zatvorili objekte”, navodi Milović.

Na ulicama svi s maskama

Da su Nikšićani shvatili da situacija nije nimalo naivna, dokazuje i to da na ulicama svi nose maske. Milović je najavio kažanjvanje onih koji je ne nose, ali za sada za tim nema potrebe.

“Sinoć mogu da kažem da je 98 odsto građana nostilo masku. Uozbiljili su se, mnogo. Mi ćemo u srijedu imati neki presjek stanja. Uglavnom, ekipe su stalno na terenu i kontrolišu situaciju”, zaključio je Milović.

J.L.

Football news:

Hakimi had contracted the coronavirus. Inter will play Borussia Gladbach today
Manchester United's debt increased by 133% in the 2019/20 season, while revenues fell by 19%. Loss - 23.2 million pounds
Liverpool, Manchester United, Real Madrid are preparing the European Premier League project. It seems that everything is serious now: they are supported by FIFA
Lampard on Cech in the Premier League bid: it will be good for Our goalkeepers to train with one of the best goalkeepers. He is relatively young
Coach Salzburg had a problem with being an American. And I came up with a game style while watching the Princeton rowers
Ozil on not being included in Arsenal's Premier League bid: Very disappointed. Loyalty is rare today
Ronaldo has a bald haircut: Success is measured by the obstacles you overcome 😉 💪 🏽