Montenegro

Ksenija Pajčin zbog ljubavi izgubila život, a danas bi napunila 43. godine

Da se tragičan kraj njene ljubavi sa Filipom Kapisodom nije dogodio, atraktivna pjevačica 3. decembra proslavila bi svoj 43. rođendan. Uprkos sudbini koja to nije dozvolila, ona i dalje živi u našem kolektivnom sjećanju kao jedan od simbola godina ”opasnog življenja” na ovim prostorima.

Malobrojni su muškarci koji svojevremeno nisu poželjeli da lijepa Ksenija baš njima otpjeva ono “Dačo, volim te.” Atraktivna plesačica, potom i pjevačica, ostala je upamćena kao jedna od najprivlačnijih Srpkinja, a tragična smrt načinila je od nje neku vrstu mita.

Ksenija je rođena 3. decembra 1977. godine u Beogradu, odrastala je na Banovom brdu gdje je pohađala osnovnu školu, a poslije razvoda roditelja odselila sa sa majkom Ljubicom na Voždovac, u stan u kome ju je 16. marta 2010. ubio njen tadašnji, deset godina mlađi dečko, crnogorski maneken Filip Kapisoda.

Skromni počeci

Četrnaestogodišnja djevojčica teško je podnijela krah braka svojih roditelja, mada se kasnije dobro slagala sa ocem Milošem i njegovom ćerkom iz drugog braka Mijom. Posvetila se plesu, počela besomučno da trenira i takmiči se, a s obzirom na to da je bila veoma lijepa, brzo je postala omiljena i kod momaka. Prve profesionalne korake napravila je kao dio plesne grupe folk pjevačice Dragane Mirković i sastava Beat Street. Govorila je da ju je Dragana odvraćala od poroka i učila scenskim manirima, na čemu joj je bila izuzetno zahvalna.

Pojavljivanje u spotu “Opojni su zumbuli” 1994. otvorilo joj je vrata estrade, a nakon hita “Dačo, volim te” koji je snimila sa Damirom Radoičićem Dačom, svi su željeli da je vide u svojoj blizini. Sa svih strana obasipali su je poslovnim ponudama, ali i onim drugim, ne uvijek pristojnim. Lijepa denserka tada je bila u vezi sa svojom prvom ljubavlju, Zvezdanom Slavnićem, sinom košarkaške legende Moke Slavnića. Ovaj momak, poznat po nasilničkom ponašanju, bio je prvi u nizu Ksenijinih nesrećnih životnih izbora.

Foto: Luka Šarac

Slavnić je 1998. godine ispred jednog beogradskog kluba upucao Olivera Jovanovića, navodno zbog sukoba oko Ksenije. Ona je to demantovala i otputovala u Grčku, gdje je dvije godine plesala po klubovima i nastupala na televiziji.

Strastvena u ljubavi

Po povratku u Beograd radila je s Milovanom Ilićem Minimaksom na TV Palma, a zatim je 2002. godine objavila album “Extreme”, s kog su se izdvojile pjesme “Ksenija je tu” i “Mene ne zanima to”. Spotove je snimala u Kanadi, gdje su je pozvali da gostuje u emisiji “Električni cirkus” u kojoj su nastupale velike muzičke zvijezde poput Dženifer Lopez, Eminema, Kulija…

Oprobala se i kao manekenka, glumila je i u spotu Olivera Mandića za pjesmu “Ako lažem tu me seci”, a 2003. snimila je hit-singl “Neven”.

Mediji su je obožavali zbog britkog jezika i provokativnog stava, ali ona se nije mnogo obazirala na prašinu koja se uvijek podizala oko nje. Nakon saobraćajne nesreće koju je imala 2004. kada se vraćala sa nastupa u Novom Pazaru, dala je nekoliko intervjua u kojima je priznala da je veoma emotivna i ranjiva.

“U ljubavi sam strastvena, ali nisam posesivna, romantična ili ljubomorna! Po prirodi nisam manipulator, osim ako mi to neko ne dozvoli, ali ne volim mnogo da pričam. Ako me voli, sve će shvatiti. Kada raskidam, kažem dečku da je majmunčina i da me ostavi na miru jer ne mogu da ga podnesem. Šalu na stranu, ja sam dugo u ovom poslu i uvijek je bilo momaka koji se bore za nešto, a ni sami ne znaju za šta… Muškarcima je uvijek smetalo to što sam svoja. To najviše smeta u bilo kom odnosu, zato treba imati prave ljude uz sebe. Generalno, mnogo patim i veoma sam emotivna”, ogolila je dušu Ksenija pred novinarima.

Tajne veze

Sa fudbalskim reprezentativcem Ivicom Dragutinovićem zabavljala se 2005. godine, mada ova veza nikada bije bila javna, jer je sportista imao dvoje djece sa nevjenčanom suprugom Selin. Spekulisalo se i o njenoj vezi s Acom Lukasom, što je pjevač nedavno i potvrdio.

Ksenija se uvijek izjašnjavala kao veliki protivnik braka.

“Ne podnosim lažne priče o braku, naročito od kada sam prešla tridesetu. Smatram da bi bračni partneri trebalo da budu iskreni jedno prema drugom, ali prije svega moraju da budu prijatelji. Očevidac sam negativnog bračnog recepta jer su se moji roditelji razveli kada sam imala četrnaest godina. Posebno mučno bilo je tokom sudskog procesa koji je trajao godinama i taj osjećaj uporedila bih sa postepenim lomljenjem srca kada bilo koga od nas napusti neko veoma blizak. Sve je to u meni ostavilo gorak ukus i neizbrisiv trag. Pitala sam se da li sam ja negdje pogriješila pa mama i tata dalje nisu mogli zajedno”, iskreno je govorila Ksenija i priznala da ipak čezne za muškarcem koji će joj biti životni saputnik.

Foto: Luka Šarac

Fatalan susret

“Kada nekog volim, onda ga volim do srži jer sam strastvena i upravo mi takvi muškarci prijaju. Ali, nažalost, sve je manje onih koji razumiju prirodu mog posla, što mi je veoma važno, pa se tako smanjuje izbor mojih potencijalnih životnih saputnika. Željela bih da imam dosta djece, ali i jedno bi predstavljalo moje najveće blago, mada za to još ne postoje preduslovi”, govorila je svojevremeno pjevačica.

Prije nego što je 2008. upoznala deset godina mlađeg Filipa Kapisodu, bila je u kratkoj vezi sa fudbalerom Petrom Perišićem i snimila Best of album za City Records, na kom su se našle i nove pjesme “Nino” i “Dečko mi je umoran”.

Veza sa Kapisodom bila je burna, puna svađa i mirenja, a Ksenija je pričala da je Filip jedini muškarac koji ju je najiskrenije volio.

“Filip mi je veoma drag i uvijek ću ga na neki način voljeti jer smo nas dvoje srodne duše. On je jedan od malobrojnih muškaraca koji me je razumio i volio svim srcem,” govorila je Ksenija ne sluteći da će ova ljubav biti kobna po nju.

Nakon jedne od brojnih svađa u njihovom stanu, Filip je usmrtio Kseniju i nakon toga izvršio samoubistvo. U jednom od posljednjih intervjua koje je dala u životu, nesrećna pjevačica kao da je naslutila kraj.

“Sebi neću oprostiti to što sam toliko emotivna, a drugima što nisu onakvi ljudi kakvi sam mislila da jesu. U stvari, ja opraštam sve i moja definicija čovjeka jeste da ti je Bog dao život da budeš na zemlji, a ti ako nisi spreman za to, zaista ne treba da budeš tu. Ili, ako si emotivan kao ja, onda treba da razmisliš koliko još treba da budeš tu,” rekla je Ksenija Pajčin samo pet dana prije tragične smrti.

Football news:

Liverpool do not score 4 consecutive Premier League matches
Milik moves to Marseille. He was photographed with a shirt with the 19th number
Suarez scored 10+ goals in the league for the tenth time in a row
Atletico missed a shot from Eibar Dmitrovich from the penalty spot. Goalkeepers have not scored in La Liga for 10 years
Barcelona is far superior to Real Madrid. Our style of play does not depend on transfers. The presidential candidate of blaugrany the Freixo about the rivalry
Pogba played in the shadow of Bruno in 2020, it has dampened his ego. It reminds me of the Juve era. Ex-Manchester United player Parker about the midfielder
Valencia produced the worst first round in La Liga in 38 years, scoring 20 points in 19 matches