Montenegro

Mandić: Mandatar bi se drugačije ponašao da je Amfilohije tu

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da su se u Crnoj Gori pojavili crnogorski oligarsi koji su DF-u, čiji se ljudi bore 30 godina protiv režima DPS-a, rekli “ne može”.

“Mi se toliko godina borimo i ponosni smo na tu borbu. Sada su se pojavili crnogorski oligarsi koji nam kao objašnjavaju kako postoji neki sudski proces protiv nas zbog kojeg mi ne možemo da budemo na funkcijama. Kao da je taj sudski proces održan u SAD, a ne u zarobljenoj Crnoj Gori”, kazao je Mandić.

Milan Knežević je više dana proveo u zatvoru, nego naš mandatar u politici, Nebojša Medojević je štrajkovao glađu, mi smo se toliko borili protiv ovoga režima, i to svi znaju i, ponavljam, ponosni smo na tu borbu. I sad nam neko kaže neka, neka to, zaboravimo sve to, ima jedan dobar drug Miška Perovića, on je dobar ekspert, on će to. U svim ovakvim režimima je sa onima koji su bili žrtve toga režima urađena je slična stvar, koja je urađena s nama. Apelacioni sud bi odmah sad nakon promjene vlasti trebalo da izađe i da poništi sve i da zatvori taj slučaj”, kazao je Mandić.

Od Đilasa i Šolaka do Vijesti i Monitora, vrši se pritisak da sve zavisi od četiri poslanika, kazao je Mandić.

“Treba da nosilac liste kaže čekaj malo, vi imate 4 poslanika. Mandatar treba kada pripremi svoje prijedloge da pođe u stranke da kaže ja mislim da bi ovako trebalo Vlada da izgleda, pa ako ne dobije podršku, da mijenja sve dok ne dobije podršku svih. Ali moram da kažem da je ta optika ko je tas na vagi je vrlo promjenjiva. Može bilo ko od poslanika da kaže ja neću ovo da podržim. Može na primjer kolega iz Ujedinjene Crne Gore da kaže ja neću da podržim taj prijedlog i onda je on taj tas na vagi. Ovdje se stvara neka iluzija da su jedini tas na vagi ta četiri poslanika URE”, kazao je Mandić.

Ipak je u jedno siguran.

“Ja znam da ćemo mi sigurno dobiti Vladu.”

Kako je dodao Mandić, uvjeren je da bi stvari bile drugačije da mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije nije trenutno u bolnici.

“Ja osjećam da nedostaje, jer sam ubijeđen da bi se i naš mandatar drugačije ponašao da je mitropolit tu”, kazao je Mandić.

Football news:

Koeman on the crisis: We must help Barca in the name of our love for her. We need to think about what's best for the club
Bayer midfielder Bailey named son Leo Cristiano: This has nothing to do with football at all
Tuchel after 2:2 with Bordeaux: I always protect the players, but I refuse to do this. You can't play matches of this level
Ole Gunnar Solskjaer: Any decision I make is for the good of Manchester United. The main thing is the result
Mourinho on Tottenham: We don't have the same conditions as some clubs. They create a crazy market
Hazard was injured for the 8th time in 16 months at Real Madrid. He had 12 injuries in 7 years at Chelsea
Frank Lampard: Abramovich is a man who achieves his goals. Without this, it is impossible to achieve his position