Montenegro

Met i Boljšoj na bis na velikom platnu bioskopa Cineplexx Delta City

Ove jeseni, ljubitelji opere i baleta imaće priliku da uživaju u specijalnom programu MET NA BIS i BOLJŠOJ NA BIS u bioskopu Cineplexx Delta City.

U okviru programa MET  NA BIS 2020, u periodu od 1. novembra do 12. decembra, na repertoaru će se naći četiri snimka svjetski poznatih opera. Program otvara Vagnerova opera “Leteći Holanđanin”. Prvi put u Metu, Brajan Terfel tumači ulogu misterioznog Holanđanina, osuđenog da zauvijek luta morima, dok je Anja Kampe odana Senta čija ga ljubav može osloboditi. U Verdijevoj operi “Trubadur”, koja je na programu 14. novembra, Ana Netrebko se nalazi u ulozi Leonore, izmučene heroine, a Dmitri Hvorostovski se našao u ulozi Grofa di Lune. Slavna Pučinijeva opera “Toska”, tragična priča o ljubavi, strasti, opsesiji ali i tiraniji, zlu i moći, na repertoaru je 28. novembra. Program MET NA BIS zatvara Pučinijeva opera “Madam Baterflaj” s Plasidom Domingom u ulozi Šarplesa, a publika će imati priliku da je gleda 12. decembra.

Ovogodišnji BOLJŠOJ NA BIS otvoriće balet  o najpoznatijoj ljubavi svih vremena „Romeo i Julija”. Vanvremenska priča Vilijama Šekspira, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspijehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u njoj 8. novembra. “Dama s Kamelijama” je na programu 22. novembra. Boljšoj je udahnuo novi život ovom tragičnom remek-djelu i Šopenovoj izvanrednoj muzici. Posljednji balet na programu ovogodišnjeg Boljšoja na bis je balet „Krcko Oraščić”, 6. decembra. Uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, „Krcko Oraščić” je jedan od najvećih baletskih klasika na svijetu.

Ulaznice za MET NA BIS i BOLJŠOJ NA BIS su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Delta City po cijeni od 7,00€ po izvođenju, odnosno 5,00€ po izvođenju za kupljenje 3 ili 4 predstave.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.cineplexx.me .

Football news:

Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better
De Bruyne will sign a 5-year contract with Manchester City. He entered negotiations after Pep extended his contract
Tiago will miss a few more weeks. The knee injury was more serious than expected
Suarez will not play against Bayern. He again tested positive for coronavirus