Montenegro

Muke već na startu: Za budućnost Crne Gore jedva do izborne liste

Koalicija Za budućnost Crne Gore liste iako je najavila da će listu za parlamentarne izbore predati danas u 18.30 časova Državnoj izbornoj komisji do 20 sati još to nije uradila. Opoziciona koalicija koju čine DF, SNP, Prava Crna Gora, Narodni pokret i nestranačke ličnosti, uz velike muke je sastavila listu, tvrde dobro obaviješteni izvori CdM-a.

<<<Ovo je lista Za budućnost Crne Gore<<<

Da je bilo nesuglasica potvrdio je i član DF-a Slaven Radunović.

“Ovu koaliciju je tražio narod. Dosad neviđenim ustupcima je DF, ali prvenstveno Nova srpska demokratija uspjela da okupi sve, ali baš sve, koje je naš narod očekivao u “narodnoj” koaliciji. Sad, molim vas, ne tražite dlaku u jajetu, uradili smo što smo morali da bi svaki glas pokupili i time obezbijedili da se sruši režim. Da nije došlo do koalicije, da smo više branili stranačke interese, bilo bi to veliko razočarenje.  Koalicija je napravljena, a sad u borbu, svi zajedno!
Do slobode”, napisao je Radunović na Facebooku.

Žestoka rasprava, navodno, vodila se između lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i prvog čovjeka DNP-a Milana Kneževića i to zbog Predraga Bulatovića. Medojević je zamjerio Kneževiću što je predložio da Bulatović bude ponovo na listi, jer je dogovor bio da se šansa da mladim kadrovima.

Kako tvrdi izvor CdM-a, Pokret za promjene je sastavio listu od mladih i novih kadrova, a Bulatović želi još jedan mandat i od njega ne odustaje. I našao se Bulatović na 14. mjestu.

Nije samo to mučilo novu koaliciju. Teško su se dogovorili oko mjesta na listi. Mnogo rasprave vodilo se oko lidera Prave Crne Gore Marka Milačića koji se našao visoko na listi ove koalicije, na trećoj poziciji.

Izvori CdM-a tvrde da je lista sastavljena uz mogo trvenja i uz posredovanja sa strane, a kako bi se stvorilo traženo, a makar prividno jedinstvo u opoziciji.

No, tvrde i da su mnogima obećana rotiranja, pa su se tako malo smirile strasti, jer je na kraju kao kompromisno rješenje ostavljeno da su neki sa pozicija daleko od šanse da se nađu u poslaničkim klupama, ipak na kraju nađu tu tako što će se pojedini povući sa liste.

Predlagano je i da se na listi nađe Vladislav Dajković uz obrazloženje da ga narod voli, ali to nije prihvaćeno od visokih funkcionera, a ideja se nije svidjela ni lideru Prave Milačiću, čiji je Dajković bivši saradnik.

M.D.

Football news:

Bayern Munich and Borussia Dortmund are Interested in Barcelona forward de La Fuente
Rodgers has 100 WINS in the Premier League in 210 games. Only Ferguson, Dalglish and Keegan have a better result among the Brits
Ferran Torres: I Knew that Manchester City have strong players, and in training I saw how
Leicester scored 6 points in the opening two rounds of the Premier League for the first time since the 2015-16 championship season
Magnus Carlsen: Edegor's Appearance at the start of my real is amazing
Rummenigge on saying goodbye to Tiago: He hugged me and cried for 5 minutes. I had tears too
Betis Pellegrini scored 6 points in 2 rounds of La Liga. The club is managed for the 3rd time in history