Montenegro

Ništa od velikih promjena na Nou Kampu

Đozep Marija Bartomeu, aktuelni predsjednik Barselone, odlučio je da ne podnosi ostavku na tu funkciju prije isteka mandata.

Bartomeu je najavio da će ostati da sačeka ishod glasanja o povjerenju njemu i upravnom odboru. Ono je zakazano za 1. i 2. novembar, a izvjesno je da bi poslije toga Bartomeu morao da ode s mjesta predsjednika.

Peticiju za održavanje referenduma potpisalo je više od 20.000 članova kluba nezadovoljnih zbog Mesijeve želje za odlaskom, loše transfer politike i sezone bez trofeja.

“Tražili smo od vlasti da održimo referendum 15. i 16. novembra, ali odgovor je bio ne. Pričekaćemo formalni odgovor katalonske vlade prije nego što donesemo bilo kakvu odluku o referendumu. Kada odgovore, Izvršni odbor će se ponovo sastati”, kazao je Bartomeu.

Zvanično, Bartomeuov mandat traje do marta sljedeće godine.

Ostaje da se vidi da li će prvo “preživjeti” glasanje o povjerenju početkom novembra, a ako mu to pođe za rukom, drugi test imaće u martu kada su na programu redovni izbori.

Football news:

Bielsa, flick, Klopp, Lopetegui and Zidane are the contenders for the best coach of the year award
Messi, Ronaldo, Lewandowski, Ramos, de Bruyne and 4 Liverpool players are among the contenders for the best
Zlatan about getting the Swedish Golden ball: I Plan to win it in 50 years
Anton Ferdinand was racially abused in comments to a post about a documentary about racism and Terry
Zlatan is named player of the year in Sweden for the 12th time
Ronaldo scored the 70th goal in home matches of the Champions League, repeating the record of Messi
Brunu on the penalty given to rashford: it was important for Him to gain confidence. It doesn't matter who kicks if the team scores