Montenegro

Novi program rada Narodne kuhinje u Podgorici

Glavni grad je 2. septembra potpisao Ugovor o pripremanju obroka za osobe u stanju socijalne potrebe sa školom za srednje i više stručno obrazovanje Sergije Stanić, za isporuku besplatnog dnevnog obroka za Narodnu kuhinju. Osim što će učenici SSŠ Sergej Stanić usavršavati svoje vještine i pripremati kvalitetne i ukusne obroke za sugrađane kojima je to najpotrebnije, nadamo se da će ovaj vid saradnje uticati na naše buduće generacije da razvijaju osjećaj empatije i humanosti, saopštili su danas iz podgoričke uprave.

Kako ističu, u skladu sa ugovorom, škola će obroke pripremati isključivo preko svog Centra za obuku, a kao i do sada, 30 odsto obroka će dostavljati na kućne adrese korisnika, dok će ostatak biti isporučivan u objektu Narodne kuhinje na Koniku.

“Novi model rada sada omogućava da se broj obroka prilagodi svim situacijama. Trenutno se dnevno preko Narodne kuhinje isporuči 600 obroka, ali su se ovim ugovorom stekli uslovi da se, po potrebi, ovaj broj u narednom periodu može i povećavati. Budžetom je za ovu namjenu izdvojeno 450.000 eura”, navode u Glavnom gradu.

Dodaju da institucije za kontrolu bezbjednosti hrane provjeravaju ispravnosti hrane najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće.

“Narodna kuhinja dostupna je korisnicima svakog dana u periodu od 12 do 14 sati. Podsjećamo, Narodna kuhinja se pokazala kao jedan od najznačajnijih socijalnih servisa tokom perioda epidemije koronavirusa, koji je omogućio dostavu hranu socijalno ugroženim porodicama u karantinu i samoizolaciji uz poštovanje svih mjera zaštite i dezinfekcije”, poručuju iz Glavnog grada.

Football news:

Barca presidential candidate Font: we need to bring back Pep, Xavi, Iniesta, Puyol to create a competitive project
Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking
Nagelsmann boasted that Leipzig would read any Manchester United scheme - and got 0:5. Solskjaer still surprised him, and then finished off Rashford
Tuchel on criticism: PSG leads in France. Juve, Liverpool, city, Barcelona and Real Madrid in 1st place in their respective leagues?
Owen Hargreaves: Van de Beek could be Manchester United's Muller. Once he is in the squad, he will not be forced out
The French Cup is suspended until December 1 due to coronavirus. Ligue 1 matches will be played without spectators