Montenegro

Obradović o grafitima u Beranama: Dobro poznat potpis tajnih službi

Demokratska Crna Gora snažno osuđuje pojavu primitivnih, mrziteljskih i šovinističkih grafita u Beranama, saopštio je predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović.

“Domet ovakvih činjenja je oduzimanje Beranama reputacije sredine u kojoj su multietnički i multikonfesionalni sklad na zavidnom nivou. To nalogodavcima iscrtavanja grafita, očito bode oči. Slično su pokušali i prije izbora 30. avgusta, šovinističkim grafitima na kojima smo prepoznali dobro poznat potpis tajnih službi da izazovu nemir i podjele, ali nije im uspjelo. Beranci su ih prozreli”, kazao je predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović.

Napominje da će im dobri međuetnički i komšijski odnosi u Beranama, “kao i u svim takvim sredinama u Crnoj Gori još dugo smetati jer ih je nemoguće narušiti”.

“Nemaju oni toliko ni farbe, ni sprejeva, koliko ljudi različitih nacija i vjera znaju da su u Crnoj Gori upućeni jedne na druge i da će uvijek biti. No, bez obzira na to, zahtijevamo da policija preduzme hitne mjere na otkrivanju počinilaca ovih sramnih djela, koji očito pokušavaju da po nečijem nalogu naruše multietnički sklad. Oni se moraju sankcionisati jer se ne smije dozvoliti nikome, da i ma na trenutak posumnja u održivost građanskog i multikulturalnog koncepta naše države”, zaključio je Obradović.

Football news:

Nikolic was sent off for arguing with the referee over a CSKA penalty. He got two yellows in 10 seconds
Ronald Koeman: Barcelona must win every game. Proud of the team
Gerard Pique: I'm proud of Barca. The team showed that they are still alive
Guardiola on 20 consecutive wins: One of the major achievements of his career, given the schedule, the pandemic
Lopetegui received a yellow card, demanding to remove Messi in the match Sevilla - Barcelona
Messi has 22 (18+4) points in 23 games for Barca in La Liga
Nemanja Matic: For Manchester United, every game is a final. We will lose points - it will be difficult to catch up with City