Montenegro

Optužnica protiv Perišića: Dozvolio otkup stana u vrijeme stečaja KAP-a

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Veselina Perišića (64) jer je u maju 2014. godine, kao stečajni upravnik u Kombinatu aluminijuma Podgorica u stečaju, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja dozvolio otkup stana nasljednicima pokojnog Ratka Babića čime je umanjio stečajnu masu za 44.933,02 eura.

Optužnica protiv Perišića je dostavljena Višem sudu u Podgorici na ocjenu dokaza, što je za Pobjedu potvrdila savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

“Optužnica Višeg državnog tužilaštva protiv Veselina Perišića zbog protivpravnog iskorišćavanja svog službenog položaja i prekoračenja granica svog službenog ovlašćenja dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku”, kazala je Muzurović.

Perišić je kako se navodi u optužnici koju potpisuje tužilac Željko Tomković, nasljednicima pokojnog Ratka Babića nekadašnjeg radnika KAP-u “priznao izlučno pravo na izlučenje stečajne iz stečajne mase KAP-a u stečaju, stan od 45,10 metara kvadratnih na Starom aerodromu i omogućio zaključenje ugovora o otkupu ovog stana po povoljnim uslovima”.

Predmetni stan, kako tvrdi tužilaštvo, zakonski nasljednici pokojnog Ratka Babića, koji se vodio kao korisnik, nisu mogli otkupiti u vrijeme stečaja.

Football news:

Benitez left Dalian. His decision was influenced by the pandemic
The main veteran left Chelsea. For 9 years, Lucas Piazon played for the club three times!
Ronald Koeman: Suarez is a great player, but Barcelona made a decision. I don't like answering questions about him
Fonseca could be sacked if Roma fail to beat Spezia. Allegri and Mazzarri are contenders for the post
Mick McCarthy in charge of Cardiff until the end of the season
Aston Villa buy from Marcel Sanson for 14-15. 5 million pounds
Dzeko was removed from the Roma squad after a conflict with Fonseca. The striker was offered to West Ham