Montenegro

Osumnjičeni za ubistvo Simićeve trošio njen novac, nakon zločina pobjegao u Foču

Osumnjičeni za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54)  u hercegnovskom selu Mokrine, Zoran Marić (47) je nakon počinjenjog zločina, navodno pobjegao u Foču, piše Dan. Državljanin Bosne i Hercegovine Radomir Delić koji se sumnjiči da je saučesnik u ubistvu Simićeve je juče uhapšen, i priveden je tužiocu na saslušanje.

<<<Zbog ubistva Simićeve jedan osumnjičeni uhapšen, drugi u bjekstvu<<<

Nestanak Ljiljane Simić prijavljen je 6. septembra, kada je trebalo da iz Kotora otputuje za Kanadu. Njeno tijelo je pronađeno na vrlo nepristupačnom terenu.

Bivši suprug ubijene žene, Vladimir Krstanović, kazao je prije nekoliko dana da je ona posljednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan. Ona je 6. septembra trebalo da iz Dubrovnika otputuje za Kanadu.

“Moja bivša supruga u Crnu Goru sada je došla samo da proda stan u Kotoru. Rekla mi je da će ga prodati za 210.000 eura i da su joj agenti već pronašli manji, koji će kupiti za 100.000 eura… Ne znam da li je to uradila, ali javila se da dolazi i ovamo nije došla. Tada su nam njene komšije rekle da su je posljednji put vidjeli 5. septembra kako sa koferima izlazi iz stana… Obavijestio sam RCMP (Kraljevska kanadska konjička policija) i kanadsku Ambasadu u Beogradu o nestanku, a komšinica sa kojom je Ljiljana bila bliska pošla je u kotorsku policiju i spojila nas sa njima”, kazao je on Vijestima.

Objašnjava da je policija prvo ispitivala Ljiljaninog bivšeg partnera iz Podgorice, koji im je pomogao.

“Rekao im je da joj je dao SIM karticu kada je sletjela u Podgoricu, a onda su tim tragom došli do broja Zorana Marića, sa kojim je imala mnogo razgovora… Snimljen je i da tri noći, nakon nestanka, ulazi u njen stan, ali i kako njenim ‘nisanom’ dolazi na jednu pumpu i pokušava da plati njenom karticom. Inspektorka, koja nam je svih ovih dana bila podrška, rekla nam je da se na snimku vidi da je na suvozačevom mjestu ženska osoba, ali da nisu utvrdili je li to Ljiljana”, rekao je Krstanović.

Preliminarni rezultati istrage ukazuju na sumnju da je Simićeva ubijena pa zapaljena.

Marić je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, a u žižu javnosti dospio je kada je u avgustu prodao iznajmljeni automobil pa prijavio svoju otmicu.

“On je 28. jula iznajmio rentakar automobil “citroen” koji je 12. avgusta kompenzovao za “golf II” i određenu sumu novca. Nakon što je to uradio, Marić je istog dana dežurnoj službi policije u Herceg Novom prijavio da su ga nepoznate osobe otele, odvezle ga u nepoznatom pravcu i nanijele mu lakše tjelesne povrede”, piše Pobjeda.

Međutim utvrđeno je da se otmica nije desila, već je policija tokom kriminalističke obrade došla do podataka kojima se Marić sumnjiči i za krivično djelo utaja na štetu jednog privrednog društva iz Herceg Novog.

On je potomuhapšen na Graničnom prijelazu Ilino Brdo prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru automobilom koji je nabavio “kompenzacijom”.

Football news:

For public Masturbation, midfielder anjera El-Melali was sentenced to 18 months in prison on probation
We continue to collect the best team in history. Now the right-wing defenders of the
Ryan Giggs: It may be 15-20 years before the Manchester United title
Galaxy fired head coach Skelotto
Gattuso about 1:0 Sociedad: match depended, decide whether Napoli the task of advancing to the playoffs the Europa League more than half
The fall of the Portuguese, whom Cristiano put above himself. From Chelsea and Mercedes in 16-to viewing in Kuban and term for drugs
Juve are in talks with the sacked Sarri to terminate their contract. The coach received 5.5 million euros a year