Montenegro

Procurio snimak Dodikovog plana o prekrajanju Republike Srpske

Lider SNSD-a Milorad Dodik obećao je nedavno većem broju privrednika koji su Bošnjaci sa područja Prijedora formiranje nove opŠine – Omarska. Snimak sa sastanka je procurio u javnost i jasno otkriva cijeli plan.

Naime, on je okupljenima kazao da ne trebaju misliti kako se radi o izbornoj trgovini, ali da Bošnjaci trebaju voditi računa ko će biti vlast u Prijedoru.

On je saopšio da će Vlada Republike Srpske u roku od mjesec dana pokrenuti proceduru formiranja nove opšine Omarska, a u narednih 90 dana biće pozitivno mišljenje, a onda kreću ostale procedure.

“Kada bude razgraničenje između Prijedora i nove opšine veoma je važno ko je vlast u Prijedoru. I nemojte se zaj****. Je li jasno? Je li dobro?”, kazao je Dodik uz aplauz i riječi pohvala okupljenih.

Mnogi ovaj potez ocjenjuju dodatnim potezima u cilju slabljenja DNS-a u Prijedoru, kao i cijepkanju teritorije gdje su povratnici Bošnjaci.

Football news:

For the first time, Ronaldo does not Interfere with Juventus. This season will be his best in Italy, but Torino risk repeating real's problems
Serginho Dest: I Hope to play with Messi for another season. Everyone wants him to stay
Jose Mourinho: No one cried for us when Tottenham played 4 games in a week
Zidane called soboslai and wants To see him at Real Madrid in January
Pep on the 700th match of his career: I Didn't expect it to be so much. I'll spend another 700 and finish!
Kamwenge became a client of agent Bale
Mourinho on coaching career: 20 years ago, only ex-players were taken into account. Not now, and this is my legacy