Montenegro

Prve rezervacije gostiju iz Rusije, stižu na primorje

Od dolaska turista iz Rusije velika očekivanja imaju budvanski hotelijeri i ugostitelji jer već od sinoć, kada je objavljeno da je Rusija na listi Crne Gore, bilježe veliko interesovanje gostiju s tog tržišta, javlja TVCG.

Iako je početak avgusta, odluka o otvaranju naše zemlje prema tržištima Rusije i Azerbejdžana može popraviti bilans ove sezone, smatraju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

Od sinoć kada je objavljeno da je Rusija na listi države, budvanski hotelijeri bilježe veliko interesovanje gostiju sa tog tržišta.

“Jutros do 9 sati preko Bukinga, direktno iz kuće, su kupili 15 soba direktno u Splendid, a prije sat dok sam bio na sastanku još osam soba, a imate tur operatore.Tako da je ovako krenula prodaja. Od dolaska Rusa,koji su tradicionalno najbrojiniji gosti u našoj državi, velika očekivanja imaju i budvanski ugostitelji. Razumiju kažu odluke nadležnih jer je zdravlje građana najbitnije ali priželjkuju i otvaranje granica sa zemljama regiona”, kazao je za TVCG Žarko Radulović iz CTU.

Vido Markićević iz Udruženja ugostitelja Budve nada se lijepom vremenu i u oktobru živimo u nadi.

“U ovom trenutku u kojem se nalazimo nama je ne mjesec nego svaki dan koji je dobar je plus.Evo poruka zelimo ih, dobro su došli i pružićemo najbolju uslugu. No, da bi ruski turisti ponovo putovali u Crnu Goru, neophodno je i da Rusija recipročno uvrsti Crnu Goru na “zelenu listu”. Turistički poslenici iz Budve vjeruju da će turizam odnijeti prevagu nad politikom,pa se nadaju da će i Rusija uskoro donijeti sličnu odluku”, navodi Markićević.

Da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija Rusa potvrđuje i to što je u svim najznačajnijim ruskim medijima objavljena vijest o otvaranju naše države za turiste iz Rusije. U tamošnjim medijima postoje i natpisi da ruska aviokompanija “Aeroflot” već od 10. avgusta počinje sa prodajom avio karata Moskva – Tivat.

“Turoperatori su spremni sad, za pola sata da polete, sada riječ ima politika i to će malo potrajati ja očekujem da će od 15. avgusta krenuti prvi avioni i lećeće septembar, pa čak do kraja novembra po najama iz Rusije do kraja oktobra”, kaže Radulović.

Football news:

Manchester United have opened talks with Barca over Dembele. The club has already contacted the player's agents
Antonio Conte: I like to watch Inter play. We attack, create chances, but we need balance
Cuman about VAR: Disputes are everywhere. I do not know when a hand play is a foul and when it is not. Many different Interpretations
Mourinho about alli: I would have understood if I didn't have enough motivation, but it turned out exactly the opposite. Respect him
Ashraf Hakimi: Inter will compete for the scudetto, we have a great team
Rui Costa: Ronaldo will be discussed in 300 years
Everton offered 20+6 million pounds for Norwich defender Godfrey