Montenegro

Putin: Spremni smo da radimo sa bilo kojim američkim predsjednikom

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da je Rusija spremna da radi s bilo kojim američkim predsjednikom bez obzira na to ko pobijedi na izborima sljedeće sedmice.

“Analiziramo sva dešavanja (oko predstojećih američkih predsjedničkih izbora 3. novembra). Prihvatićemo svaku odluku američkog naroda i sarađivaćemo sa bilo kojom administracijom. Nadam se da će odluka biti dobro izvagana”, rekao je Putin na plenarnom zasijedanju VTB foruma kapitala “Rusija poziva”, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).

Ruski predsjednik odbio je detaljnije da govori o američkim izborima navodeći da bi svaka izjava iz Rusije mogla da bude protumačena kao miješanje u izborni proces u SAD.

Američke obavještajne agencije zaključile su da se Moskva miješala u američke predsjedničke izbore 2016. godine s ciljem da pomogne Trampu, uključujući i hakovanje kampanje njegove suparnice Hilari Klinton.

Moskva je odbacila te optužbe.

U septembru su se pojavila nova upozorenja zbog ruskih hakera usmjerenih na izbore 2020. godine, uključujući optužnicu protiv Rusa koji je krao identitete Amerikanaca kao dio miješanja u izbore i izricanje sankcija ruskom političaru zbog širenja dezinformacija.

Rusija je ponovo negirala da pokušava da se miješa u sadašnju kampanju.

Football news:

Modric on Real Madrid: We are missing just a little bit. We will get better and have a good season
Joel Matip: Atalanta is a threat to any team in Europe
Zidane on Real Madrid without Ramos: We must correct the statistics of games without him. We understand how difficult it will be
Pep Guardiola: Manchester City are not obsessed with the Champions League. We want to perform as well as possible
Lazio may sell Alberto due to criticism of the club. Juve, Inter and Everton are Interested in the midfielder
Messi is getting old. Barcelona must think about the future. That’O suggested Catalans sign Mbappe and Mukoko
Hans-Dieter flick: it can be very uncomfortable To play against Salzburg