Montenegro

Spekulacije o smrti Amfilohija

Srpski mediji objavili su večeras da je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije preminuo. Međutim, iz Mitropolije crnogorsko primorske demantuju te navode i tvrde da je stanje mitropolita nepromijenjeno u odnosu na danas, kada su saopštili da otežano diše i da ima bolove u grudima.

<<<Amfilohije otežano diše i ima bol u grudnom košu<<<

Takođe, večeras od 20 časova su društvenim mrežama kružile informacije da je Amfilohije preminuo.

Spekuliše se i da je u vještačkoj komi.

Nakon što su srpski mediji Novosti, Kurir, Direktno objavili vijest o smrti Amfilohija iz MCP-a je ubrzo stigao demant.

“Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum . vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku”, saopštili su iz MCP.

Ranije danas je saopšteno da je prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija primijećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu. Ističu da nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.

Amfilohije je bio pozitivan na koronavirus, a potom je dobio upalu pluća. Tokom liječenja od korone Amfilohije je primao i lijek remdesivir, a o njemu 24 sata brine tim ljekara Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Football news:

Barca presidential candidate farre: We need to get Neymar back. He also wants to move
Maradona's son said goodbye to his father: You will never die, because I will love you until my last breath
Jose Mourinho: Chelsea have an amazing squad. Can play Mendy or the most expensive goalkeeper in the history of the Premier League
Andrea Pirlo: Ronaldo is a bit tired after so many games. We agreed that he will rest
Maradona's manager: Diego didn't want to live anymore. He allowed himself to die
Eder Sarabia: I hope Barcelona will once again be the team that made us enjoy football like no other
Maradona is a major figure in the life of Director Paolo Sorrentino. He believes that Diego saved his life, and calls the Argentine his guide to the world of art