Montenegro

Srušio se avion sa fubalerima u Brazilu, poginulo šest osoba

Nova tragedija zadesila je svijet fudbala nakon što su igrači brazilskog niželigaša Palmasa poginuli danas u padu aviona.

U padu aviona koji je prevozio fudbalere ovog kluba na utakmicu poginula su četiri prvotimca ovog kluba, kao i predsjednik Lukas Meira i pilot.

Prema informacijama do kojih su došli mediji iz Južne Amerike, fudbaleri ovog kluba krenuli su na utakmicu u Gojaniju čarter letom, gdje je trebalo da učestvuju na meču “Zelenog kupa” protiv Vila Nove.

Avion u kom se u tom trenutku nalazila četiri fudbalera Palmasa pao je nedugo po polijetanju iz za sada neutvrđenih razloga nešto posle 8:15 časova po lokalnom vremenu.

U tragediji su, pored Meire, život izgubili fudbaleri Lukas Praksedes, Giljerme Noe, Raule i Markus Molinari, kao i pilot Vagner.

“Sa žaljenjem obavještavamo javnost da u padu aviona nije bilo preživjelih. U ovo vrijeme bola i tuge, klub bi zamolio sve za molitve za rođake poginulih, kojima će pomoći na svaki mogući način”, navedeno je u saopštenju Palmasa.

Ovo je druga velika tragedija koja uključuje pad aviona sa fudbalerima neke brazilske ekipe. Prethodno, u novembru 2016. avion koji je prevozio fudbalere Šapekoensea na meč finala Kopa Sudamerikana srušio se u Kolumbiji, i tom prilikom poginula je 71 osoba od 77 putnika, Među njima je bilo 19 fudbalera Šapekoensea.

Football news:

Gattuso was fined 3 thousand euros for blasphemy
Burnley will ask for 50 million pounds for Pope. The goalkeeper is Interesting to Tottenham
Gladbach midfielder Neuhaus would like to move to Liverpool, his compensation is 40 million euros. Bayern are unlikely to fight for a player
Sampaoli took charge of Marseille. Contract - until 2023
Carlos Bianchi: PSG can score 5-6 goals for Barca in the second leg of the Champions League
Director of Shakhtar Srna about Roma in the 1/8 finals of the Europa League: Chances 50-50
Eintracht's forward Silva scored his 19th Bundesliga goal. Lewandowski has 26 goals, Holand has 17