Montenegro

Suđenje bez javnosti

Pred sudijom za maloljetnike bjelopoljskog Višeg suda Vanjom Rakonjac juče je počelo suđenje trojici dječaka iz Berana koji se terete za nedozvoljene polne radnje nad djevojčicom. Njima je ranije odlukom Višeg suda produžena mjera smještaja u JU Centar Ljubović  u Podgorici.Suđenje trojici maloljetnika bilo je zatvoreno za javnost.

>>>Maloljetnici iz Berana biće smješteni u JU Centar Ljubović<<<

Više državno tužilaštvou Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv trojice dječaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više mjeseci, sa još dvojicom školskih drugova koji imaju manje od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu. Protiv dvojice dječaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak, zato što prema zakonu nijesu krivično odgovorni.

Nakon pripremnog postupka prema trojici maloljetnika, Više državno tužilaštvo je podnijelo vijeću za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mjere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

Trojici maloljetnika je stavljeno na teret da su počinili krivično djelo silovanje, krivično djelo obljuba sa djetetom i krivično djelo ucjena.

Football news:

Giress about the Best-2019 award: Mane should have been ahead of Messi
Lovestory Totti and Ilari Blasi: he dedicated goals to her in the Derby, she dissuaded him from moving to Real Madrid (and had a row with Spalletti)
Eric Djemba-Djemba: Pogba and Brunu would have sat in the reserves under Scholes and Keane
Klopp on the championship: I would never compare myself to Dalgliesh and Shankly
Dimitar Berbatov: Earlier it was about the championship of Manchester United, now it is about the top 4
Zidane wants to see Mane at Real Madrid, but the club cannot afford this transfer
Manchester United and Manchester City have made inquiries about Griezmann. Barcelona does not want to let him go