Montenegro

Tokom 2020.godine preuzeto sedam odsto manje električne energije

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u decembru preuzeli ukupno 248.429.432 kWh električne energije, što je za oko 19 odsto više u odnosu na novembar, saopšteno je iz CEDIS-a.

“Najviše električne energije, oko 42 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2)”, navode u CEDIS-u.

Tokom prethodne godine ukupno je preuzeto 2.543.609.944 kWh električne energije, što je za oko sedam odsto manje u odnosu na 2019. godinu.

Očitano je ukupno 384.726 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni).

“Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, navode u CEDIS-u.

Ekipe Sektora za održavanje su u decembru 1774 puta intervenisale na terenu.

“Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 402.467 eura”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Na distributivnu mrežu je tokom decembra priključeno 484 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 891 novih, elektronskih brojila.

“Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 335 hiljade, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma”, navode u CEDIS-u

U toku su radovi na izmještanju elektroenergetske infrastrukture u zoni rekonstrukcije magistralnog puta M18 Podgorica – Danilovgrad.

“Na ovom projektu, tokom decembra, realizovana su sredstva u vrijednosti  37 hiljada eura. Na nivou sekundarne mreže u toku su aktivnosti na realizaciji pet investicionih projekata, koji su vrijedni oko 300 hiljada eura bez uračunatog PDV-a”, ističu u CEDIS-u.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 412 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Football news:

Coach miner Castro about the Europa League: Ready to take on any opponent
Moreno has 6 goals in his last 5 games for Villarreal
Coach of Zagreb: In the matches with Krasnodar, we showed how good we are. Only the implementation needs to be worked on
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United are waiting for three important weeks, matches with Chelsea, Leicester. We are confident in ourselves
Gattuso on Granada: If Napoli were killing time like this, we would have been smeared in the press
Dzeko is Roma's top scorer in European competitions. He scored the 29th goal and beat Totti
Mikel Arteta: We got to give them two goals. Would hate to fly out of the Europa League