Montenegro

U Sloveniji 470 novozaraženih, 45 umrlih, bolnice prepune

U Sloveniji je u posljednja 24 sata od 1.742 testirane osobe zaraza korona virusom potvrđena kod 470, a od posljedica KOVID-19 umrlo je još 45 ljudi, objavila je danas slovenačka vlada.

Udio pozitivnih testova i dalje je visok, juče je bio skoro 27 odsto. U bolnicama je trenutno 1.292 oboljelih, najviše od početka epidemije.

Na intenzivnoj njezi je trenutno 201 teže oboljeli od korona virusa koji je do sada u Sloveniji odnio 1.097 života.

Epidemiolozi vjeruju da će broj novih hospitalizacija, time i broj teže oboljelih i smrtnih slučajeva, početi da se smanjuje za nedjelju dana.

Iako je broj bolničkih kreveta na kovid odjeljenjima posljednjih nedelja povećan za više od 200, zdravstvene vlasti upozoravaju da je kapacitet zdravstvenog sistema ograničen zbog nedostatka obrazovanog, stručnog kadra, posebno na odjeljenjima intenzivne njege gdje su na ivici izdržljivosti.

Od početka epidemije potvrđeno je 65.778 slučajeva infekcije, a aktivno je 20.123 slučajeva. Četrnaestodnevna incidencija zaraza na 100.00 stanovnika trenutno iznosi 960, objavilo je danas ministarstvo zdravlja.

Football news:

Pep Guardiola: Tuchel is an exceptional coach. I am sure he will succeed with Chelsea
Flick's future in Bayern is in doubt. He has a difficult relationship with Salihamidzic
Mikhailovich's autobiography - 🔥 Was friends with a criminal boss, rushed to the Inter locker room to deal with Ibra, defeated leukemia
Chelsea's chances of signing Alaba have increased since Tuchel's arrival. Real Madrid is also Interested in the player
Solskjaer about Greenwood: We're talking about the syndrome of the second season. I have always believed that 99% of the effort is 100% of the failure
Oscar: Salah at Chelsea was unstoppable in training, but on the pitch he was timid. Not enough confidence
Koeman on Barca's debts: We helped the club by lowering salaries. This situation is not only here - everyone is suffering because of the coronavirus